header

Dijous, 09 febrer 2017 17:33

Exposició itinerant d'homenatge a Prudenci i Aurora Bertrana

Publicat per 

El 2017 és l'Any Bertrana, on es commemoren la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana. Dins del conjunt d’actes en homenatge als autors, la Institució de les Lletres ha creat una mostra de petit format. La prioritat d’aquestes exposicions és crear una eina divulgativa i que permeti una itinerància àgil, amb un sistema de transport econòmic i sense costos de muntatge per a les seus que la demanen.

En aquesta cas es tracta d’una exposició doble, que es pot demanar tan de manera conjunta o per separat.

Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana són dues personalitats prou vinculades literàriament si bé amb una trajectòria vital molt diferenciada que va marcar i complementar la producció literària d’ambdós autors, amb un comú denominador: la gran càrrega autobiogràfica. La doble celebració de l’Any Bertrana pretén evidenciar la complementarietat d’aquesta producció a la vegada que vol posar de relleu la individualitat d’un i altre autor, pare i filla: dues figures singulars del món literari contemporani.

Prudenci Bertrana. L'ideari bàrbar 

prudencibertrana mockups opt 1

Prudenci Bertrana (Tordera, 1867 - Barcelona, 1941). Escriptor, pintor, director de revistes i diaris. El 1906 publica Josafat, obra reconeguda unànimement com una peça cabdal de la literatura catalana contemporània.

Aurora Bertrana: El virus de l'aventura

aurorabertrana mockups opt

Aurora Bertrana(Girona 1892 - Berga 1974) músic, escriptora,  viatgera, periodista i política, és una personalitat singular dins la literatura catalana. Bertrana és una escriptora que va saber aportar a la seva obra literària tota la singularitat de la seva personalitat i biografia. 

Itinerància

L'exposició compta amb diverses còpies que s'itineren des de la Institució de les Lletres Catalanes, Institut Català de les Dones, Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Biblioteques de Girona. Podeu consultar la itinerància completa

Com demanar l'exposició a la ILC

Totes les entitats culturals que estiguin interessades en acollir l’exposició poden sol·licitar-la. Es poden demanar les dues exposicions de manera conjunta o per separat. La ILC disposa de tres còpies per itinerar. Disponible per itinerar a partir del 15 de març.

Les condicions per acollir-la són:

  • Cada entitat podrà tenir-la durant tres setmanes.
  • L'exposició se cedeix gratuïtament.
  • L’espai on s’instal·li ha de ser obert i accessible al públic general.
  • L’entitat que rebi l’exposició s’ha de fer càrrec del transport de recollida i retorn a les oficines de la ILC. També es podrà pactar de recollir-la directament en l’anterior seu.
  • Cada plafó s’entrega enrotllat dins d’una caixa individual. Mides i pes de cada unitat: 12x12x92cm. 3,5 kg.
  • L’entitat ha de citar els organitzadors en tots els materials de difusió que realitzi. 
  • Es prioritzarà la cessió a les entitats que tinguin previst realitzar activitats vinculades a l'Any Bertrana.

Exposició Aurora Bertrana: 4 plafons
Exposició Prudenci Bertrana: 4 plafons
Exposició conjunta: 8 plafons

Per fer la petició cal enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Llegit 1553 vegades Darrera modificació el Divendres, 22 setembre 2017 15:17

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar