header

Dilluns, 22 febrer 2016 10:00

Llorenç Capdevila a l'Institut Bosch i Jové d'Artés

Publicat per 

Ja fa uns quants anys que l’Anna Carulla, professora de l’Institut Miquel Bosch i Jover, d’Artés, fa llegir als seus alumnes de 4t d’ESO la meva novel·la El secret del bandoler, i em convida a fer una tertúlia amb aquests joves lectors. Aquest any hi vaig, per primera vegada, a través del programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes.

L’experiència ha estat sempre molt agradable i enriquidora. I enguany, com no podia ser d’una altra manera, també.

el secret-del bandoler llorenç capdevilaAmb els ulls encara enlleganyats (eren les vuit del matí i acabaven d’arribar a l’institut), molts alumnes van anar entrant a la biblioteca i van seure de forma ordenada fins a omplir-la de gom a gom. La quantitat d’adolescents carregats d’hormones concentrats en un mateix espai no va impedir, però, que la xerrada es desenvolupés d’una manera dinàmica i amb intervencions molt interessants també per part de l’auditori.

Els vaig explicar les raons que m’han portat a escriure novel·les, la primera de les quals és una gran afició a la lectura i un gran amor per la literatura i l’art de la ficció. També els vaig parlar d’algunes qüestions relacionades amb la novel·la que havien llegit, i sobretot de l’època en què està ambientada: el bandolerisme del segle XVII. La tertúlia posterior va ser distesa i va demostrar que, malgrat l’hora primerenca de la sessió, els joves artesencs s’havien engrescat i interessat per tot el que se’ls acabava d’explicar.

Llorenç Capdevila

Llegit 619 vegades Darrera modificació el Dilluns, 22 febrer 2016 10:14

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar