header

Dijous, 03 març 2016 09:57

Doble crònica de la visita de Jordi Ortiz a l'Institut Bellvitge, la dels alumnes de 2n d'ESO i la de l'autor

Publicat per 
Reproduïm la crònica publicada al blog del centre:
 
L’escriptor JORDI ORTIZ a l’institut
 
Els i les alumnes de 2n d’ESO vam rebre, dilluns 18 de gener, la visita de l’escriptor Jordi Ortiz. Té una obra molt àmplia que abasta tota mena de gèneres i s'adreça a públics ben diferents ja que ha escrit per a infants, adolescents i adults. Ha rebut nombrosos guardons. Si volem conèixer una mica millor la seva obra podem visitar el seu blog i el seu lloc web.

Una de les seves darreres novel·les, Doble Identitat, ha estat guanyadora del 45è premi Ciutat d’Olot de novel·la juvenil.

Nosaltres havíem llegit el relat de la selenita Elàdia Esmírnia que trobem en una de les seves primeres novel·les, Nigra.

L’autor ens va parlar sobre la ciència-ficció i les dificultats que comporta la seva professió. Va respondre molt amablement totes les nostres preguntes  i també va signar els treballs que alguns de nosaltres havíem fet sobre els molts premis que han rebut les seves obres en molts indrets.

Les professores han valorat molt positivament el comportament dels nois i noies durant la xerrada.

Aquesta activitat va ser possible gràcies al programa Autors a les Aules del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

I aquí la crònica publicada al blog de l'autor:

Aquesta tarda, dins del programa Autors a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes, he visitat l'Institut de Bellvitge.

Mentre esperava que els alumnes de 2n d'ESO arribessin a la sala d'actes, m'entretenia pensant quin profit devien haver tret de Nigra, un dels meus primers llibres. És una novel·la de ciència-ficció una mica complicada amb què no s'hi atreveix tothom. He hagut d'esperar una mica per sortir de dubtes.

En acabar una sessió de diapositives i una ronda de preguntes molt animada, alguns alumnes m'han sorprès amb sengles murals que representen mapes dels països catalans i les poblacions en què hi he obtingut premis. Me'ls han fer signar per penjar-los a les aules. Quin detall!

Un alumne s'ha interessat pel títol d'un altre dels meus llibres: Moros, negres i altres forasters. Els he donat explicacions i em sembla que tothom ha estat d'acord en el fet que les paraules han de servir sempre per comunicar i mai per insultar.

Per fi he sabut que ha llegit Elàdia Esmírnia, un capítol de Nigra especialment emotiu. Tracta d'una noia de la Lluna, l'Elàdia, que vol viatjar a la Terra tant sí com no. A pesar de... Un moment, què us sembla si llegiu el llibre i descobriu què li passa?

 

 

jordioritz2

 

Llegit 759 vegades Darrera modificació el Dijous, 03 març 2016 14:28

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar