header

Dijous, 17 març 2016 10:59

"I la mort em parlava" al Col·legi Maria Rosa Molas, de Reus, per Noemi Bagés

Publicat per 

No és el primer cop que visito el Col·legi Maria Rosa Molas, de Reus. La professora Trini sovint fa llegir I la mort em parlava al seu alumnat de 3r d’ESO. Em fa feliç que hi hagi professors i professores que recomanen, any rere any, alguna de les meves històries: potser perquè els fa sentir còmodes compartir amb els nois i les noies un text que ja coneixen profundament, o potser, perquè hi troben alguna cosa que els fa pensar que atraparà uns lectors i unes lectores que són –reconeguem-ho- tant exigents, a l’hora d’anar passant pàgines… O potser… Qui sap el perquè?

ilamortemparlavaPerò el cert és que l’experiència que hi visc, tot i ser en la mateixa sala que altres vegades, cada cop és diferent. L’ambient que es crea, les preguntes que em fan, les expressions dels assistents…

Vaig arribar al centre a primera hora de la tarda, coincidint amb l’entrada de l’alumnat. Té un punt d’especial, entrar alhora. Sempre hi ha algú que em reconeix per la fotografia de la contraportada i clava un cop de colze a qui té més a prop. “Pst! És ella, l’autora!” I un grup de caps es giren amb interès, interrogants. Ja a la sala, els vaig anar saludant mentre entraven i anaven triant els llocs on seurien, amb el meu (seu!) llibre a la falda, expectants.

Vam compartir una llarga estona de conversa sobre el fet de llegir, sobre com desemboca, de vegades, en una necessitat vital d’escriure. El procés d’imaginar, de concretar, de triar mots. Puc dir que és fantàstica l’experiència, especialment quan es produeix la complicitat que va crear-se en un clima d’intimitat i intercanvi d’experiències: com va arribar al paper, com els ha arribat al fons i què és el que més els va cridar l’atenció.

Al final, foto de grup. Rialles. Signatures. Algun petó. I la promesa, per part d’un assistent, que els rols creatiu i lector acabarien intercanviant-se.

 

Noemi Bagés

Llegit 573 vegades Darrera modificació el Dijous, 17 març 2016 12:05

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar