header

Divendres, 18 març 2016 00:00

Passió per la lectura a l'escola Les Savines de Cervera, per Anna Cabeza

Publicat per 

elmisteridlatifaQuina il·lusió! Només d’entrar a l’Escola les Savines de Cervera vaig ser rebuda per una colla de nens i nenes de 3er de Primària que corejaven el meu nom. Així em feien saber que m’esperaven amb candeletes i que tenien moltes ganes de comentar moltes coses sobre la lectura d’El misteri de la tifa de gos abandonada, primer llibre de la sèrie Germanes Crostó, Agència d’Investigació, editat per Bambú.

La sessió amb els dos grups de 3er va tenir lloc a la lluminosa biblioteca del centre, un espai molt agradable i ple de racons interessants. Com que vaig arribar a l’hora del pati vaig poder ser testimoni de les nombroses demandes que fan nens i nenes per fer ús de la biblioteca. “Avui no hi ha bibliopati perquè preparem la sessió amb tu”, em van explicar, “però els altres dies tenim molta demanda. Hi ha nens i nenes molt fidels”.

Més de quaranta nens i nenes van participar a la sessió en què vam comentar El misteri de la tifa de gos abandonada. Ho volien saber tot! Una de les coses que més els va sorprendre és que la inspiració per als personatges de les tres àvies protagonistes siguin tres senyores grans ben pròximes: la meva mare, la meva sogra i una cosina de la sogra. “I com s’ho han pres?”, preguntaven. “Doncs molt bé! Tot i que potser no s’hi identifiquen exactament, elles no perseguirien mai gàngsters!”, vaig explicar.

Els vaig explicar que tenia moltes ganes de fer un llibre d’humor, tot i que em sembla molt difícil. “Vosaltres i jo estem molt lluny per raons d’edat i, de vegades, em costa saber què us pot fer gràcia. Per això vaig demanar a unes nenes que coneixia que s’ho llegissin per veure la seva reacció. Si vosaltres em dieu que hi ha hagut moments en què la història us ha fet riure, em sento molt satisfeta”, els vaig explicar. Nens i nenes em van mostrar uns magnífics dibuixos sobre les Germanes Crostó. Quina creativitat!

Tant les mestres de 3er de Les Savines com la responsable de la biblioteca em van rebre amb molta calidesa i els ho vull agrair des d’aquí. Vam quedar que seguiríem en contacte perquè així l’encontre amb l’autora no se circumscriu a un dia concret sinó que pot continuar al llarg del temps. L’entusiasme de nens i nenes i la passió per la lectura no mereixen menys.

Anna Cabeza

Llegit 610 vegades Darrera modificació el Dilluns, 02 maig 2016 13:37

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar