header

Dijous, 31 març 2016 14:34

"Premocions" d'Emili Bayo a l'Institut d'Alcarràs i el col·legi episcopal de Lleida

Publicat per 

Amb només dues setmanes de diferència he visitat dos centres educatius de secundària, l’INS Alcarràs i el Col·legi Episcopal de Lleida, per parlar del mateix llibre, Premonicions, en tots dos casos llegit per alumnes de 3r d’ESO . L’experiència ha estat més que gratificant, perquè els alumnes han debatut sobre la trama i sobre el comportament dels protagonistes com si fos una qüestió personal i fins i tot hem acabat discutint sobre les grans decisions vitals que afecten als adolescents.

M’ha fet una il·lusió especial descobrir que alguns alumnes de l’INS Alcarràs havien elaborat unes dramatitzacions fantàstiques a propòsit d’alguns episodis de la novel·la. Sens dubte hi han invertit molt de temps i molt d’esforç, per la qual cosa vull expressar-los públicament el meu agraïment.

Emili Bayo 

I aquí us deixem un parell de vídeos que ens han fet arribar des de l'Institut d'Alcarràs amb les dramatitzacions que comenta l'Emili Bayo:

 

 

I aquí la crònica dels alumnes de 3r que ens envien des del col·legi episcopal de Lleida:

Conferència d’Emili Bayo

L’escriptor lleidatà Emili Bayo visita els alumnes de 3r d’ESO

La lectura del 2n trimestre de llengua catalana dels alumnes de 3r d'ESO ha estat el libre Premonicions d'Emili Bayo.

Com a acte de cloenda d'aquesta lectura, i dins del marc del crèdit de síntesi, l'Emili Bayo ha vingut a fer-nos una xerrada sobre el llibre en concret i la passió per la literatura, l'ofici d'escriure  i lliçons de vida en general.

Ha estat molt interessant aprendre com es descapdella una novel·la, ell afirma que sempre té present el final que li vol donar al libre, la constància que suposa escriure i tot el personal que es mou abans que el lector compri el llibre en una llibreria. També ha comentat que la novel·la va ser un regal per al seu fill quan va complir 13 anys i que la seva lliçó és que les decisions de la nostra vida, del nostre futur només les podem prendre nosaltres; que tots tenim talents i que de l'ús que en fem d'aquests, la nostra vida es decantarà cap a un costat o cap a un altre.

Aquest acte ha estat promogut per "Autors a les aules" de la Institució de les Lletres Catalanes

 Emili Bayo Lleida

Llegit 781 vegades Darrera modificació el Dilluns, 04 abril 2016 10:11

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar