header

Dimecres, 06 abril 2016 00:00

Crònica de Núria Pradas a les escoles de Riba-roja i la Palma d'Ebre (ZER Ebre)

Publicat per 

Crònica d’una jornada a l’Ebre

El dimecres, 16 de març, vaig visitar les escoles ZER de l’Ebre. Al matí, l’escola Sant Agustí de Riba roja d’Ebre, i a la tarda l’escola 1 d’abril de La Palma.

Sempre m’han agradat les escoles rurals. Crec que les hem de mimar, de tenir-ne cura, perquè a les escoles rurals hi trobem l’esperit de l’ensenyament, de la docència en un estat pur difícil de reconèixer en els grans centres urbans.

Les escoles rurals són una extensió de la vida familiar. La coneixença de tots i cadascun dels alumnes és total, exhaustiu. No hi ha secrets. I penso, que tampoc hi ha gaire sorpreses. El que hi ha és un acolliment humà que va de dret a les persones, que fa de cada alumne el centre del petit univers escolar.

Ahir, ho vaig tornar a comprovar. I, gràcies  a la ZER de l’Ebre, perquè em vaig sentir acollida com una més del vostre petit i tant humà univers.

Ahir, els nens i nenes de La Palma, m’explicaven el que els agradava més de fer a la vida. La Vinyet, una de les petites alumnes d’aquests 18 meravellosos nens de l’escola, ho va resumir molt bé:

“A mi m’agrada venir a l’escola”

 

Núria Pradas

nuriapradasarticl2

 

 

Llegit 1066 vegades Darrera modificació el Dilluns, 04 abril 2016 13:35

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar