header

Divendres, 08 abril 2016 00:00

Ressenya del fòrum amb alumnes de l'Institut Miquel Martí i Pol, de Roda de Ter, amb Margarida Aritzeta

Publicat per 

A l’Institut Miquel Martí i Pol, de Roda de Ter, l’alumnat de 3r d’ESO havia llegit la novel·la Emboscades al Gran Nord. Ens vam trobar a la biblioteca del centre a les 12,30h. Acabava de nevar a les muntanyes properes i el paisatge estava a punt per imaginar-nos aquell Gran Nord on transcorren les aventures de la Marina i els seus amics, al Gran Nord, al Canadà. La sessió va ser introduïda per l’escriptora que va explicar els motius per haver escrit un llibre sobre aquell paisatge i aquella gent, a partir d’uns viatges i d’unes lectures d’adolescència. Tot seguit, la roda d’intervencions es va centrar en les relacions entre la novel·la i la realitat, en la manera com, a partir de dades reals, s’articula una novel·la. Així mateix, mentre algú s’interessava per la peripècia dels personatges (per què no s’han acabat estimant en tal i la tal?), la majoria s’interessava pels pobles amerindis i pel seu encaix en la cultura oficial del Canadà i preguntava si, efectivament, aquella commemoració que serveix de motor a la història, en què se celebrava el 450 anniversari de la trobada entre europeus i amerindis, havia estat real, com així és, efectivament.

La lectura havia estat perfectament treballada i introduïda amb entusiasme per la professora, la Carme Rossinyol. La sessió va ser amena, agradable i se’ns va fer molt curta.

Tot seguit, un grup d’alumnes d’una de les classe de 3er d’ESO va fer una entrevista a l’autora per a la revista del centre.

emboscades

Llegit 520 vegades Darrera modificació el Dilluns, 11 abril 2016 16:26

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar