header

Dimecres, 27 abril 2016 10:46

"Missió Trobairitz" a l'escola Cinta Curto de Tortosa, per Cinta Arasa

Publicat per 

El dia 8 d’abril vaig creuar l’Ebre de bon matí. Feia temps que no el creuava tan d’hora perquè ara no visc a Tortosa, i em va agradar molt tornar a notar a la cara l’airet fresc que puja de l’aigua. Sabia, a més, que a l’altra banda m’hi esperaven uns xiquets i xiquetes que –segons m’havien dit els seus mestres- tenien moltes preguntes a fer-me sobre les trobairitz perquè tot just s’acabaven de llegir el meu llibre Missió Trobairitz (Animallibres, 2013) i jo estava desitjant explicar-los-ho tot.

missió trobairitzVaig arribar a l’escola Cinta Curto i vaig anar directament a la biblioteca de l’escola, que estava ornada de primavera. Al cap de pocs minuts, hi van entrar els xiquets i les xiquetes, i van seure mentre em deien bon dia. 

Vaig començar explicant-los què hi ha a la meva maleta d’escriptora, i sobretot, com ha d’anar pel carrer un escriptor o una escriptora: ulls ben oberts, orelles atentes, llapis a la mà, llibreta a punt! Després vam parlar de Missió Trobairitz. Tothom s’havia llegit el llibre! Vam parlar de l’Edat Mitjana, de trobadors i trobairitz, en vam veure pintures i en vam escoltar poemes musicalitzats.

Vaig respondre preguntes sobre els poemes de les trobairitz, sobre com vivien, sobre qui van ser, com es deien, què en queda, d’elles... però la pregunta que més volien que els respongués era si la Trobairitz, la gateta protagonista de la novel·la, existeix de veritat, i si de veritat viu amb mi. “-I és clar que sí!”, vaig respondre jo, i per si algú en dubtava, els en vaig portar una foto que tothom va voler veure de ben a prop.

I finalment em van donar un regal molt especial: un recull de dibuixos que havien fet sobre els personatges de Missió Trobairitz. La xiqueta encarregada de donar-me’l em va voler fer una abraçada i, llavors, uns quants xiquetes i xiquetes més s’hi van afegir! No podia sentir-me més contenta. Quan, cap al tard, aquell dia vaig arribar a casa i li ho vaig explicar tot a la Trobairitz, va miolar d’alegria una bona estona!

 

Cinta Arasa

Llegit 620 vegades Darrera modificació el Dimecres, 27 abril 2016 11:04

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar