header

Dimecres, 18 maig 2016 00:00

Pere Martí visita les escoles del Bisaura a través de Lletres a les Aules

Publicat per 

Reproduïm l'article publicat a la revista "El 855" (Revista Independent del Bisaura) 

Les escoles del Bisaura varen gaudir de l’activitat Lletres a les Aules, dins el programa “Autors a les aules”, promoguda per la Institució de les Lletres del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’autor encarregat de la visita va ser un escriptor molt conegut per a tots, en Pere Martí, que va aconseguir fer una activitat molt aprofitada i enriquidora per a tots.

 A l’escola Segimon Comas va ser el divendres 26 de febrer, en aquesta edició la jornada es va repartir en tres eixos temàtics. A primera hora els alumnes de cicle superior es varen endinsar amb l’autor en el món de l’ús lúdic de la llengua, tot fent una incursió a fons sobre les endevinalles. A partir de les aportacions, els alumnes han elaborat de manera col·laborativa uns jocs d’endevinalles adreçats a diferents nivells com una estratègia per treballar el text instructiu des d’un vessant funcional. A la sessió es varen explorar diferents endevinalles del llibre Endevinalles per a tothom.

 Després del temps d’esbarjo, els alumnes de 6è varen establir una conversa amb l’escriptor sobre l’ofici d’escriptor i les idees per elaborar un bon text.  

 La visita va finalitzar amb una conferència adreçada a l’equip docent sobre l’Any Llull i la importància de descobrir els nostres clàssics. De mica en mica l’autor va anar desgranant les diferents edicions de l’Any Llull adreçades al públic infantil i els recursos online publicats en motiu de la commemoració.

 A Montesquiu la visita va ser el 15 de març. Durant aquest segon trimestre, tots els nens i nenes de la ZER han llegit llibres d'en Pere Martí i també han treballat diferents aspectes relacionats amb la temàtica i l’autor: han fet resums, dibuixos i  han gaudit amb la lectura dels llibres d’en Pere.

 Els alumnes de primària de Besora i Vidrà van baixar a Montesquiu per participar d’aquesta activitat i no perdre’s la visita de l’autor dels llibres que havien llegit i que tant els havien agradat.

 Els nens i nenes de primer varen llegir Dos ratolins de Bosc; els de segon La Tortuga d’en Hans; tercer i quart La nena que va pintar els cargols; i cinquè i sisè En Griset Aventurer. Hi va haver nens que, a més, varen llegir també El grill d’en Quim, Paraules bessones, En Roger i el xoriguer... En fi, que els van agradar molt els llibres d'en Pere Martí.

 A l’escola va visitar totes les aules de primària, i va escoltar, respondre a preguntes i explicar-los moltíssimes coses. El mateix matí, es van fer uns tallers de punts de llibre i uns murals amb resums de llibres.

 Som afortunats de tenir persones com en Pere Martí al Bisaura, que amb els seus llibres i la seva presència, anima els nens i nenes a llegir i a aprendre. I és que, una vegada més, es va constatar la vinculació de l’escriptor amb les escoles i la curiositat i gust per la lectura que provoquen les seves visites i la seva mirada literària. Per aquest motiu mai s’acomiaden, sempre li diuen: Gràcies, Pere! Fins a una altra!

Llegit 527 vegades Darrera modificació el Dilluns, 23 maig 2016 14:46

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar