header

Divendres, 13 maig 2016 00:00

Visitar escoles sempre és satisfactori, per Eva Santana

Publicat per 

El Castellot 1Visitar escoles sempre és satisfactori. Des del moment que aparques el cotxe davant del centre i els nens reconeixen que ets la persona que estan esperant fins que s'acomiaden de tu, moltes vegades amb una abraçada, l'experiència no només s'ho val sinó que és imprescindible. Trobar-se cara a cara amb l'objectiu de la teva feina és sempre satisfactori. Rebre les seves rialles, la seva admiració i, moltes vegades, també la crítica franca i oberta, és una experiència que no es pot deslligar de la feina que fem a casa, tancats davant del nostre ordinador. És el moment en què posem cara als nostres lectors i se'ns retorna el nostre esforç en forma de realitat indiscutible: els ha agradat, els ha fet riure, recorden frases que ni tu mateix recordes haver escrit, et plantegen preguntes i dubtes que no t'havies qüestionat. És l'experiència que fa real el que vivim normalment en solitari.

Quan a més a més arribes a una classe de nens desperts, que han treballat fort, que han preparat preguntes a consciència, que s'han plantejat coses, que han reescrit els teus capítols, que han escrit capítols nous basant-se en els teus personatges o que s'han inventat dibuixos o rodolins, o nous títols per a la teva col·lecció, el plaer és molt més gran encara.

Si a més a més, com em va passar a l'Escola El Castellot, de Castellví de la Marca, que recordo amb un afecte especial, han dedicat el seu temps a preparar-te un regal especial, aleshores el plaer és indescriptible! Mireu: un ram de gerberes d'on pengen tantes etiquetes com alumnes. A cada etiqueta, una valoració personal sobre el que han llegit.
És un privilegi tenir l'oportunitat de conèixer els lectors de prop per veure la teva feina en el seu mirall. Sempre!

 

Eva Santana

Llegit 594 vegades Darrera modificació el Divendres, 13 maig 2016 12:26

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar