header

Dimecres, 25 maig 2016 12:24

Visites de Lletres a les Aules a l'Institut Serrallarga de Blanes i a l'Institut Vallvera de Salt, per Salvador Macip

Publicat per 

IES Serrallarga, Blanes(21 d’Abril, 2016)

Llibre: Ullals (co-escrit amb Sebastià Roig)

 Quan visito els alumnes de l’Institut Serrallarga em sento com si jugués “a casa”. Blanes és el meu poble i a l’institut hi treballava fins fa no gaire el meu oncle, així que em conec bé el terreny. A més, sempre que hi vaig m’hi acullen molt bé i em trobo davant una tropa d’alumnes que han treballat el llibre i tenen un munt de preguntes per fer-me. Per arrodonir-ho, la novel·la que els presento, Ullals, va guanyar un premi que porta el nom d’un escriptor molt lligat a la vila, Joaquim Ruyra.

Aquesta vegada no va ser una excepció i, davant d’una aula plena de lectors exigents, m’ho vaig passar molt bé defensant alguna de les decisions que vam prendre quan vam escriure el llibre. El fet que deixéssim certes parts a la imaginació va propiciar un debat interessant sobre com havia interpretat cadascú aquests elements. A més, vam poder discutir quins passatges els havien agradat més i quins menys, cosa que sempre és útil pels autors. Diria que es van divertir llegint la novel·la, perquè més d’un em va demanar després si hi hauria segona part.

En resum, va ser tot un plaer xerrar amb els alumnes del Serrallarga, que estaven molt motivats i preparats. I m’agradaria agrair també la bona feina que van fer les professores, que va facilitar que l’experiència fos un èxit.

 IES Vallvera, Salt (22 d’Abril, 2016)

Llibre: Ullals (co-escrit amb Sebastià Roig)

Salvador Macip2 optA l’Institut Vallvera de Salt vaig xerrar amb una colla d’alumnes sobre Ullals. Ens vam reunir a la biblioteca, una sala nova i molt acollidora. Els alumnes estaven asseguts en cadires fent rotllana i jo ocupava un sofà en un extrem, cosa que em feia sentir com si estigués en una d’aquelles entrevistes de la tele. La sessió va anar molt bé i no van parar de fer-me preguntes de tota mena. Semblava que els alumnes s’ho havien passat bé amb el llibre i volien saber-ne tots els detalls. A més, vam parlar d’un munt de coses diferents, relacionades amb la literatura i la ciència, les meves dues professions.Ens hi haguéssim pogut passar una hora més! En acabar, un grupet encara em va entretenir una estona més xerrant de tot una mica. És encoratjador veure que hi ha gent així de motivada a les generacions que pugen!

Aprofitant que era Sant Jordi, a la biblioteca van proposar una original campanya de promoció de la lectura: es tractava d'escriure al vidre de la sala el nom d'un llibre que t'hagués agradat. Jo els vaig recomanar Bressol de gat (i, de rebot, A la carretera).A la mateixa biblioteca, conviden als escriptors visitants a deixar una frase per a la posteritat al suro de la biblioteca, i jo vaig tenir l’honor de ser el primer en estrenar-lo.

He de dir que em vaig sentir molt ben acollit al Vallvera, amb uns alumnes molt macos i motivats i uns professors encantadors que s'esforcen molt a fer que als nanos els agradi llegir i que els visitants se sentin com a casa seva.

Salvador Macip

 

Llegit 606 vegades Darrera modificació el Dimecres, 25 maig 2016 13:06

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar