header

Dimarts, 31 maig 2016 11:15

VISITA A L’ESCOLA SANTA SUSANNA, AL MARESME, PER ANTONI DALMASES

Publicat per 

No és la primera vegada que enfilo cap al Maresme a visitar els meus amics  de l’Escola Santa Susanna. M’agrada anar-hi no només perquè és un lloc bonic i plaent, ni perquè l’escola és lluminosa i àmplia, i està envoltada d’un parc magnífic, sinó, sobretot, perquè cada vegada que hi he anat m’he divertit d’allò més amb els nois i noies lectors.

SilvestreHi he anat a parlar de la novel·la Silvestre Malasang, que explica la història d’un noi que des de petit té la vocació de ser dolent, que així com hi ha qui vol ser astronauta, metgessa o atleta, ell té vocació de malvat i es lliura des del parvulari a entrenar-se en la dolenteria, amb un èxit relatiu... més aviat escàs!

Sobre això i els personatges curiosos del llibre, m’han estat fent preguntes els nois i noies de sisè, lectors entusiastes que m’han rebut amb uns murals esplèndids (que després m’han regalat!) i una exposició de llibres, a la biblioteca de l’escola.

Asseguts en rotllana, hem rigut dels que volen ser malvats, hem comprovat que ser bona persona és el més normal i còmode, i hem anat discutint alguns detalls de la lectura i de la feina d’escriure i d’inventar històries, que per a mi és la més divertida del món, perquè a més em permet conèixer gent agradable i riallera com ells.

I al final han tingut la sorpresa d’un regal: un exemplar per a cada un del llibre personalitzat L’Escamot Venjança, en el qual es continuen les històries de la novel·la que han llegit, protagonitzades per ells, amb els seus propis noms, convertits en personatges de l’aventura i companys del Silvestre.

Ha estat una estona mooolt agradable, com sempre amb els lectors i com les altres vegades que he visitat la gent de Santa Susanna!

 

Antoni Dalmases

Llegit 516 vegades Darrera modificació el Dimarts, 31 maig 2016 11:28

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar