header

Dimecres, 08 juny 2016 08:32

Des de l'escola Santa Creu d'Anglesola ens expliquen la sessió de Lletres a les Aules amb Gemma Lienas

Publicat per 

L'Alba Cera, cap d'estudis de l'escola Santa Creu d'Anglesola, ens explica com va transcórrer la sessió de Lletres a les Aules amb l'escriptora Gemma Lienas:

anglesola1"La visita va ser el divendres, 11 de març al matí. Quan la Gemma va arribar a l'escola, un gran cartell de benvinguda fet pels nens i nenes de 4t i 5è la va rebre. A la classe de 5è ja l'estaven esperant entusiasmats i emocionats els 39 nens i nenes que havien llegit el llibre (Emi i Max. Les balenes desorientades). Primerament, la Gemma va explicar, amb el suport d' un power point, què vol dir ser escriptora, per què escriu, com és l'ofici d'escriptora, com s'inspira, d'on surten les seves històries, el temps que hi dedica en cada llibre, etc. Els infants estaven molt atents a totes les seves interessants explicacions. Seguidament, va començar el torn de preguntes que la mainada s'havia preparat a la classe. Finalment, va arribar la signatura de llibres i l'entrega d'un record elaborat pels nens i nenes: dibuixos i narracions sorgides a partir de la lectura del llibre. Abans de marxar, les dos classes es van voler fer una fotografia de grup amb la Gemma".

Quan li demanem a l'Alba què és el que considera que ha aportat als alumnes el contacte directe amb l'autora, diu: "Aporta molts aspectes positius. En primer lloc, saber que l'escriptora els visitarà ja és una motivació inicial molt forta per a la lectura. Per d'altra banda, la coneixença directa dels escriptors els fa descobrir tot un món apassionant (l'ofici, la creativitat, la inspiració, les obres, etc.) que els motiva molt com a lectors i escriptors".

I com a prova de la motivació a l'escriptura generada per la visita de la Gemma que comenta l'Alba aquí teniu un tastet d'una de les històries inventades a partir de llibre i dels personatges d' Emi i Max. Les balenes desorientades escrita per l'Andrea:

 

L’ EMI I EN MAX ES PERDEN A LA SELVA

-Emi! Max! Veniu! Veniu! Per aquí entrem a la selva.

Mentre fan una cabana.

- Però mare, on t’has ficat?- diu l’Emi.

- Sóc aquí, veniu! Estic preparant uns pinxos a l’estil aventures- va contestar la Serena. Mentre l’Emi i en Max s’acostaven

- Ah, estàs aquí Serena, no et trobàvem- va dir en Max.

- Sí, estic aquí, anem a menjar!- va dir la Serena

- Max, Max! No has sentit algun animal que s’està acostant- va exclamar l’Emi…. asustada.

- Shhh! …Parla més fluixet.

- És un lleopard. Correu!!! Correu!!!- va dir en Max, mentre el lleopard els perseguia.

- Crec que els hem despitat- va dir la Serena,pensant que sols tenia una setmana de vacances i li passa això.

- On estem – va dir l’Emi desesperada.

- No ho sé, no tinc cobertura al mòbil- va contestar la Serena una mica nerviosa.

- No passa res, estic veient com s’acosta una tribu d’indis- va dir en Max mentre es desmaiava per l’ impressió  del que veia i el sol radiant que feia.

El dia següent es van trobar dins una cabana india on també hi havia tres nens i un adult.

- Qui sou vosaltres?- va preguntar l’Emi.

Som indis i vivim aquí. La més petita es diu Liovaen, té quatre mesos. Aquest del meu costa és el Marteri té deu anys, ella és la Madeline té catorze anys. I vosaltres qui sou?

- Nosaltres som catalans, ella és la meva mare es diu Serena i és periodista- reportera, ell es diu Max, té quinze anys i és el meu millor amic  i jo, sóc l'Emi, tinc catorze anys i tots estem de vacances. Ens perseguia un lleopard.

- Aquí no n’hi ha de lleopards!- li van dir

- El calor de la selva us ha trastornat, no hi esteu acostumats  a aquesta temperatura alta, heu de beure molta aigua.

Quan van estar bé ,es van acomiadar i van tornar al cotxe.

ANDREA

 lienascollage

 

 

 

Llegit 587 vegades Darrera modificació el Dimecres, 08 juny 2016 10:03

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar