header

Divendres, 10 juny 2016 10:23

Riure i intercanviar idees. Una xerrada a l'escola Mossèn Josep Arqués de Cervera, per Anna Cabeza

Publicat per 

Acompanyats per les seves mestres, els alumnes de 3r de Primària de l’Escola Mn. Josep Arques de Cervera estaven molt contents de poder comentar la d’El misteri de la tifa de gos abandonada, primer llibre de la sèrie Germanes Crostó, Agència d’Investigació, editat per Bambú. La trobada va tenir lloc a la biblioteca de l’escola, on vam compartir una estona la mar de divertida. Vam riure molt!

cervera2Una de les coses que més els havien sorprès va ser el títol del llibre i per aquí va anar una de les preguntes. “Doncs mira, jo volia que el títol fos ben cridaner perquè així pica la curiositat de la persona que el veu a la llibreria. És una forma de destacar-se. A més, avui en dia, malauradament, és força habitual trobar-se una tifa de gos i estar a punt de trepitjar-la, cosa que em fa molta ràbia. No és pas culpa dels gossos sinó dels amos, que no són gaire cívics”, els vaig explicar. Més d’un i més d’una hi van estar d’acord, també els ha passat... i els passa!

Els va agradar saber que alguns dels personatges de la història estan inspirats en persones reals. Que parentes pròximes siguin la inspiració per a les tres àvies detectius protagonistes els va fer molta gràcia. I que les seves “armes” per a defensar-se dels gàngsters siguin una paella, una bossa de mà, un bastó, un tros de coca tòxica, una dentadura postissa i un perfum anestèsic, entre altres, els va semblar molt divertit. “Us imagineu al James Bond perseguint els malfactors a cops de paella?”. Els deia jo. “Noooo!!!”, responien.

La trobada va finalitzar amb una pluja de preguntes. Volien saber quant de temps es triga a fer un llibre, quants anys fa que escric, quines coses m’inspiren a l’hora de crear les històries...

I jo també els vaig fer preguntes: “Què és el que més us ha agradat?”. El que més havia triomfat són els noms dels gossos que apareixen a la història, les “armes” secretes i també que una de les Germanes Crostó sigui fan dels serials de la tele. L’apartat de propostes per a futures històries va ser molt enriquidor. Van sorgir mil idees: fer anar les Germanes Crostó a Nova York i a Austràlia, enviar-les a resoldre misteris al fons del mar, fer-les descobrir jaciments arqueològics o que a les seves històries hi apareguin dinosaures. Fantàstiques propostes que potser, algun dia, es podrien materialitzar. Moltes gràcies, cracks!

Anna Cabeza

Llegit 500 vegades Darrera modificació el Divendres, 10 juny 2016 10:45

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar