header

Dijous, 23 juny 2016 12:05

Poemes i contes d’en Bonmatí a l’escola La Valira, de la Seu d’Urgell

Publicat per 

Demanaven la meva visita a la ILC des del 2013. I aquest any, sí: ¡el 21 d’abril per fi vaig anar a conèixer tots els infants de l’escola! En una preciosa rotllana de cadires, a les nou em vaig trobar amb els de cinquè i quart A. A les deu, amb els de tercer i quart B. En acabat d’esmorzar, amb els de primer i segon. Al migdia, amb els mestres, amb qui ben agradablement vaig compartir dinar i idees sobre educació i literatura. I a la tarda, fins a les quatre, amb els de P-4 i P-5. Cada grup m’havia recitat algun poema meu, i jo també, d’altres,i els havia contat un conte com a cloenda... llevat dels grans. Sort que vaig dir-ho als mestres i llavors, màgicament, de quatre a dos quarts de cinc, després de recitar-los el poema Senyora Lluna, vaig explicar una emocionant rondalla a tota la colla de tercer a cinquè (que, ben solidaris entre ells, mig conte el van seguir a terra i l’altre mig a la cadira).

La Seu2 opt

Va ser una jornada meravellosa, que es pot resumir amb unes quantes frases dels infants que els mestres m’han enviat: “Un bon amic ens ha fet un conte amb molta imaginació.” “Sempre amb un somriure a la cara”. “Explicava coses molt xules i interessants.” “Ens va agradar com recitava poemes. El de la bruixa, el dels vampirs, el dels diables i els dels animals.” “És molt graciós i és fantàstic.” “És molt rialler.” “És molt poemista.” “El que més m’ha agradat [de la setmana cultural] ha estat la visita del Ricard.” “Feia cares molt divertides, com un pallasso.” “El Ricard va dir que a les persones les has de mirar per dins i no per fora.” “Ens va explicar que és més fàcil aprendre coses si fas signes, gestos.” “Em va agradar la manera com s’expressava i el que deia. Et venien ganes de llegir!” “Vam gaudir de les seves explicacions i de les representacions dels seus poemes.” “Em va agradar molt el conte de la tarda.” “M’agradaria donar-li les gràcies per la seva visita a l’escola, per compartir els seus poemes i les seves explicacions.”

Doncs jo us dic: moltes gràcies també a vosaltres, infants i mestres de La Valira. M’alegro molt d’haver-vos fet venir ganes de llegir. I és que la bona literatura fa rotllana (¿=rondalla?) reflexivament empàtica: et fa pensar la vida dels altres.

Ricard Bonmatí

Llegit 629 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar