header

Dijous, 09 març 2017 10:03

Crònica de la visita de Llorenç Capdevila a l'Institut de Calaf, per Josep M. Solà

Publicat per 

Reproduïm la crònica que Josep M. Solà, professor de l'Institut de Calaf, va publicar al blog del centre amb motiu del fòrum que l'escriptor Llorenç Capdevila va fer a través del programa Lletres a les Aules, el passat 20 de febrer.

Emmarcat dins el programa Autors a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes, el dilluns 20 de febrer del 2017, a les 8.50 (a la Biblioteca), vam tenir l’honor de rebre el narrador i professor a l’Institut de St Pedor, Llorenç Capdevila, autor del llibre de lectura obligatori (1r trimestre) a 3r ESO intitulat L’herència del vell pirata.

herènciaDesprés de ser presentat pel professor Josep M. Solà, Capdevila assenyalà que els lectors són molt importants (i que la lectura és un acte creador) ja que acaben l’obra d’un escriptor. Fill d’Alpicat (Lleida), confessa que a casa seva (a cal Fuster) no n’hi havia de llibres, però hi havia històries que explicaven els avis a la vora de l’estufa de pinyola. Quan ell va poder, va començar a escriure’n, d’històries, i ja en porta 13, de llibres publicats! Afegí que el fet de llegir potser no ens fa més feliços, però ens regala una vida més plena, amb més experiències viscudes (a través de les paraules).

Confessa que tenia ganes d’escriure una història de com un noi de 15 anys es fa gran a partir de l’experiència del dol (l’experiència de la mort del seu avi): aquests són els protagonistes de L’herència del vell pirata, el Met (de 15 anys) i el seu avi Cisco, i el seu amic el Ton de cal Garsa, en un poble petit anomenat Vilanova del Tossal. Una novel·la interessantíssima que té molts punts de contacte amb el clàssic L’illa del tresor. Us la recomanem de tot cor!

Llegit 235 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 març 2017 10:10

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar