header

Dimecres, 29 març 2017 12:26

Els alumnes de La Salle Girona parlen amb Lolita Bosch sobre el seu llibre "La ràbia", per Mònica Forroy

Publicat per 

El mes de maig de l’any passat va sortir publicat el llibre La ràbia de l’escriptora  Lolita Bosch.

De seguida vam tenir clar que des del Club de Lectura de l’escola volíem proposar-lo als alumnes.

la ràbiaLa ràbia és un llibre dur, directe, clar i contundent  en què l’autora parla de la seva experiència en el tema del bullying.

El passat dia 8 de febrer, gràcies a la Institució de les Lletres Catalanes i dins el programa  ,  la Lolita Bosch ens va visitar a l’escola i el grup d’alumnes que assisteix a les trobades mensuals del Club de Lectura va poder compartir i intercanviar impressions amb ella.

Va ser una trobada intensa i molt interessant en què es va parlar molt clar del tema del bullying.

La Lolita va començar amb una sentència contundent: “Jo sóc una víctima afortunada del bullying”. I a partir d’aquí es va establir un diàleg en què van anar sortint qüestions que apareixen al llibre, les diferents opinions que tots tenim sobre el tema i aspectes relacionats amb les reaccions que tenim tant cap a les víctimes del bullying com cap als "bullies", per acabar parlant de quinés el nostre paper davant un tema, per desgràcia, tan present.

Dies abans havíem fet una sessió per parlar de com ens havíem sentit amb la lectura, quins sentiments ens havia generat…

El comentari generalitzat va ser que és una lectura que, evidentment no et deixa indiferent, que et sacseja, que t’interpel·la i que fa que tots ens plantegem si en algun moment hem arribat a participar de manera activa o passiva en alguna situació de bullying.

La Lolita va insistir que la gent que pateix bullying té com a mínim dues coses en comú: que són molt valents i que tenen molta ràbia. D’aquesta manera ens va trencar un dels mites més freqüents entorn aquest tema: que la gent que rep aquest maltracte sigui la gent més dèbil. Tal i com ens deia ella “s’ha de ser moltvalent per cada dia tornar-te a aixecar i enfrontar-te amb els que et rebutgen”.

L’experiència compartida amb la Lolita Bosch va ser altament gratificant tant pel grup d’alumnes com pels professors que vam tenir la sort de poder-hi ser.

Una vegada més vam poder evidenciar que un bon llibre se't filtra ben endins i et canvia d'alguna manera. La ràbia ho aconsegueix de totes totes.

Llegit 123 vegades Darrera modificació el Dimecres, 29 març 2017 13:52

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar