header

Dimarts, 11 abril 2017 15:43

Els alumnes de l'IES José Vilaplana de Vinaròs comenten la visita de Care Santos

Publicat per 

Care Santos va anar a l'IES José Vilaplana de Vinaròs el passat 16 de març per parlar amb els alumnes de 4t d'ESO sobre Els ulls del llop. Aquí us deixem les impressions d'uns quants alumnes que van assistir-hi:

“Des del primer moment, Care Santos va permetre que fórem nosaltres els que potàrem el tema de conversació, cosa que em va sorprendre bastant. Al principi, va ser difícil, però és comprensible; no tots els dies tens un Premi Nadal a uns pocs metres teu. Tanmateix, a poc a poc, a mesura que sorgien preguntes vam anar agafant més confiança.
Care Santos no només va aconseguir captar tota la nostra atenció sinó també crear un ambient acollidor, divertit i còmode. Després de la xarrada, la qual se'm va fer molt curta, tenia la necessitat de llegir-me un altre dels seus llibres. Realment, ha estat una experiència inoblidable i espero que es torne a repetir en un futur.”

Jennyfer Lizaga

“La visita d'un escriptor/a a l'institut és una experiència única i inoblidable. Et permet apropar-hi i t'incita a més. Aprens molt, pots parlar amb ell/a i saber-ne més. Per a mi el fet de rebre Care Santos ha estat increïble perquè a més de ser una gran escriptora he descobert que és una persona oberta, agradable i simpàtica. M'ha il·lusionat. M'alegra molt que hi haja persones que es preocupen perquè els alumnes lligen i fomenten la lectura.”

Jezabel Molina 

“La meua impressió abans de començar la xerrada era que seria avorridíssima, però només sentir parlar Care Santos no podia deixar d'escoltar-la. El motiu principal fou que ens va contar nombroses experiències que a mi, especialment, em pareixien molt interessants. Em va semblar una dona molt oberta i amable. En acabar tenia ganes de comprar-me algun dels seus llibres per llegir-lo, per exemple Mentida. El que més em va agradar va ser quan va dir que si no hagués estat pel naixement de la seua filla no haguera escrit Els ulls del llop.”

Daniel Mata

“De la xerrada destacaria l'anècdota que ens va contar de com va sorgir la idea d'escriure Em venc la mare, premi Vaixell de vapor 2009, em va semblar graciosa. A mi, també, m'agrada inventar-me històries, però no sóc capaç d'acabar-ne cap perquè cada dos per tres canvio d'idea. Al llarg de la xerrada Care Santos va dir una frase que recordaré sempre: “Les millors històries tarden dos, tres i fins i tot vint anys a pouar-se, després aquestes són les millors”.”

Yousia Khalfi

“Care Santos em va permetre descobrir com és la vida d'una escriptora ja que, normalment, les notícies que apareixen als mitjans se centren més en informar de la vida de futbolistes, cantants o gent de la faràndula. En conjunt, la xerrada em va agradar, va ser molt entretinguda”.

Joan Cuartiella 

“La idea d'escriure Els ulls del llop va sorgir arran d'un fet real, el segrestament d'una jove en un moment en què Care Santos estava embarassada de la seua filla. El sentir-se identificada amb esdeviniments com aquest em va impactar perquè en la societat actual sovintegen massa. Sentir-la parlar em va captivar.”

Denis Condurache

“Care Santos és una dona que quan parla atrapa. Mentre va durar la sessió, amablement i amb molt sentit de l'humor, ens va contestar moltes preguntes la resposta de les quals ens va permetre entendre millor no només la seua obra sinó també el seu dia a dia i la seua vida familiar. Va ser fantàstic.”

Sergi Albiol

Llegit 688 vegades Darrera modificació el Dimarts, 11 abril 2017 16:37

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar