header

Dimecres, 03 maig 2017 10:38

Pep Albanell explica el seu pas per Argentona, la Torre de Claramunt i Capellades amb Lletres a les Aules

Publicat per 

El 21 de març vaig anar a Argentona, a l’escola Sant Miquel del Cros. Argentona és com un raval de Mataró i l’escola és a un barri ocupat, preferentment, per un extens  polígon industrial on hi ha uns quants blocs de vivendes perduts entre els edificis industrials  que deuen fornir l’escola d’alumnes. Les metres van treballar el llibre magníficament i la sessió amb uns alumnes il.lusionats, participatius i molt creatius, va ser una autèntica festa. És d'aquells centres que  justifiquen, per ells sols, l’existència de l’activitat.

El 30 de març al matí, vaig anar a Capellades. Tenia previst anar a Capellades a la tarda en tornar de la Torre de Claramunt, però em va fallar el transport que tenia previst i vaig haver d’anar-hi en tren i fer primer l’escola de Capellades i passar a la tarda la de la Torre de Claramunt.  Capellades em va agradar molt. La seva abundància d’aigua –que justifica la indústria paperera i tèxtil que hi havia—li dona un aire encalmat i tranquil. L’escola és molt àmplia, amb una arquitectura singular que crida l’atenció per la seva fastuositat menor, però amable, una mica teatral i en format reduït.  En arribar vaig haver de dedicar –encantat, és clar!--una estona a signar llibres a uns alumnes que l’any anterior havien llegit el llibre pel qual visitava l’escola i els feia gràcia tenir-lo signat. La sessió posterior, tot i el nombre d’alumnes, va anar molt bé i se’ns va fer curta a tots. Vam plegar quan va tocar el timbre del dinar. El director va voler acompanyar-me i em va dur a un restaurant força excèntric però molt confortable que es diu Jaç Roig. Em va convidar.   

Desprès de dinar, la directora de l’Escola de la Torre, que viu a Capellades, em va passar a buscar a la porta de l’escola a quarts de tres i em va dur a la Torre. M’esperaven, molt excitats, els nens de segon. Havien confeccionat un gran mural amb escenaris i personatges de La Rosa de Sant Jordi i amb aspectes de la meva vida i reproduccions de les cobertes d’algunes de les meves obres. La sessió es va iniciar amb una petita representació , vaig contestar les seves preguntes i vaig acabar explicant-los un conte que van seguir amb molta atenció. Feia molta gràcia veure’ls embadalits i subjugats per la història, participant amb entusiasme quan els donava entrada. Encabat, la mateixa directora em va dur al baixador de Capellades on vaig prendre el tren de la Generalitat. Vaig arribar a casa a les set de la tarda. N’havia sortit a les set del matí. Estava cansat però molt satisfet de les dues escoles que havia visitat i del país que havia tingut l’oportunitat de conèixer. Aquest és, per a mi,  un dels beneficis laterals de Lletres a les Aules. 

Pep Albanell

En aquest exemplar de la revista de l'escola Sant Miquel del Cros d'Argentona hi podreu llegir la crònica que van fer els alumnes de 4t de la visita de l'escriptor:

Llegit 272 vegades Darrera modificació el Dimecres, 03 maig 2017 11:22

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar