header

Dimecres, 10 maig 2017 12:19

Memòria de la visita a l'IES Gregori Maians de Gandia, per Irene Verdú Muñoz

Publicat per 

ARA VA optEl dia 26 de gener vaig tenir ocasió de visitar l'IES Gregori Maians de Gandia per a realitzar una sessió de foment de la lectura dins del programa Autors a les Aules que organitza la Institució de les Lletres Catalanes. Gràcies a aquest programa els autors tenim l’oportunitat de donar-nos a conèixer i interactuar amb els nostres lectors.

Eixe dia els alumnes del Cicle Inicial de primària m’esperaven amb expectació i curiositat...

Les seues caretes eren noves per a mi, jo a ells no els coneixia...  però ells a mi sí!!!   Havien llegit a classe dos dels meus llibres de poesia infantil: Ara va d’animals (Editorial Tandem, 2010)  i  Poemes al jardí (Edicions del Bullent, 2010).

Podeu imaginar com és de gratificant i emotiu ser rebuda i reconeguda per xiquets i xiquetes que m’inclouen dins del seu món com a una persona estimada. De vegades em conten que abans d’anar a dormir la mare o el pare lligen amb ells els meus poemes. Alguns em diuen que se’ls saben de memòria o fins i tot me’ls reciten amb il·lusió. Açò mateix va passar aquell dia.

Poemes al jardíAl llarg dels anys he pogut comprovar que la poesia estimula la fantasia i la capacitat creativa i expressiva des dels primers anys de vida. Per això m’agrada explicar-la als més menuts com un joc, un misteri, un embolic fet de paraules. La rima i la mètrica són conceptes que semblen complicats, però que, explicats de manera senzilla, resulten fàcilment comprensibles i atractius per als nens.

La resposta dels alumnes del IES Gregori Maians va ser entusiasta i vam poder recitar i fins i tot crear entre tots un poema!

La jornada va ser interessant, divertida i fructífera i..., per descomptat, vam quedar per a l’any que ve!

 

Irene Verdú Muñoz

Llegit 160 vegades Darrera modificació el Divendres, 12 maig 2017 12:48

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar