header

Dijous, 11 maig 2017 10:31

Pep Albanell i "El follet Bambalambà" a l'escola Els Alocs d'Arenys de Mar

Publicat per 

L’endemà de Sant Jordi, el 24 d’abril, vaig anar a l’escola Els Alocs, de Vilassar de Mar. Vaig començar malament perquè en vaig equivocar d’estació i vaig baixar a Pineda en lloc de Vilassar. L’error no a tenir major transcendència  ja que la cap d’estudis de l’escola, Marta Juanola, em va venir a rescatar amablement.

Per sort, el mal inici no era cap premonició de mal averany. La sessió amb 25 alumnes de segon que havien llegit El follet Bambalambà, va anar com una seda. Els nois, aconduïts per les mestres,  havien fet una molt bona lectura del llibre, i després d’una petita introducció per la meva part,  van optar per fer-me un seguit de preguntes sobre el llibre o sobre la feina de l’escriptor que havien preparat. Algunes de les preguntes tenien  prou intenció la qual cosa em va permetre explicar les segones intencions del llibre. (Les primeres són crear una bona història, les segones és provocar algunes reflexions sobre algunes de les qüestions que  preocupen al ciutadà d’avui dia, com és quedar-se sense feina, que és el que li passa al follet Bambalambà). Jo em vaig divertir i em penso que els xicots també. Gairebé sense adonar-nos-en vam arribar al final del matí escolar i me’n vaig haver de tornar a casa, que encara tenia el dinar per fer. Aquesta vegada no em vaig equivocar d’estació. 

Pep Albanell

En aquest document que ens envia la Marta Juanola, cap d'estudis de l'escola Els Alocs, podeu veure tota la feina feta per mestres i alumnes a partir del llibre El follet Bambalambà, que ha estat, se'ns dubte, un dels secrets de l'èxit de la trobada amb l'autor:

 

 

Llegit 90 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 agost 2017 11:33

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar