header

Dilluns, 15 maig 2017 14:08

Del Cim a l'Univers, per Elisenda Guiu

Publicat per 


Aquest any, amb el programa Autors a les aules, he tingut l'ocasió de visitar dues escoles: El Cim de Teià i L'Univers de Barcelona. La primera ja la coneixia, ja que és on jo vaig estudiar de petita. Hi havia tornat en algunes ocasions, de gran i com a professional, a iniciativa de l’escola, que aquest any va animar-se a sol·licitar l'activitat mitjançant el programa de la Instiució de les Lletres Catalanes. En saber que els havien aprovat la sol·licitud, l'equip directiu va voler aprofitar l'ocasió per ampliar la proposta a un curs més, i d'aquesta manera tot el cicle superior va poder gaudir-ne: en aquest cas, vam fer una xerrada-taller d'escriptura partint de l'aventura d'Un superheroi amb poca traça. També vaig aprofitar l'ocasió per mostrar als alumnes els meus primers textos, nascuts precisament en alguna d'aquelles aules. No cal dir que per mi sempre és un plaer tornar a l'escola on vaig aprendre a escriure, no sols pel lligam emocional sinó perquè aquí qualsevol activitat flueix amb facilitat. 

La següent visita va ser a l'escola L'Univers de Barcelona. En aquesta ocasió, el centre havia fet la sol·licitud pels alumnes de segon curs, que prèviament haurien treballat el meu conte El Raïm Inquiet. Vaig arribar-hi amb ganes i curiositat per conèixer una escola que, segons m'havien explicat, era jove i enèrgica. I sí, de seguida em va seduir la llum i l'alegria que desprèn: la mateixa que emanava la classe de segon, decorada amb diversos dibuixos inspirats en alguna frase o moment de la història que havien llegit. En arribar, també vaig trobar gotims impacients al bell mig de la classe i una vintena de cares múrries que amagaven un munt de preguntes per fer-me. L'activitat també aquí va fluir àgilment, amb molt bona receptivitat per part dels petits interlocutors. 

Mai deixa de sorprendre'm l'entusiasme que mostren els infants davant de fets amb un punt d'excepcionalitat com és, en aquest cas, la visita d'un escriptor o escriptora a l’escola. En una època en què reben tants estímuls, sembla que un més pugui passar desapercebut però, segons he pogut comprovar, aquesta proposta en concret els segueix generant expectativa i emoció. I, personalment, del Cim a l'Univers vaig trobar un món de sensacions molt gratificants, també des de la vessant de l'autora que ha tingut la sort de poder visitar un cop més les aules.

 

Elisenda Guiu

Llegit 145 vegades Darrera modificació el Dilluns, 15 maig 2017 15:29

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar