header

Dimarts, 23 maig 2017 11:31

Antoni Dalmases parla de literatura i còmic al CNL de Sabadell

Publicat per 

El 10 de maig l'escriptor Antoni Dalmases va visitar el CNL de Sabadell per parlar amb alumnes del centre que havien llegit La llegenda del Rei Artur i els seus cavallers. Els organitzadors de la xerrada, coneixedors de l'afició de Dalmases pel món del còmic, van fer-la coincidir amb l'exposició Vinyetes: història del còmic en català. Així, la sessió va esdevenir una interessant conversa amb l'autor en la qual va posar en relació el còmic i la paraula escrita i que va aplegar, a més dels alumnes de literatura, aficionats del món del còmic. Reproduïm a continuació la nota de premsa del centre:

Literatura i còmic de la mà d’Antoni Dalmases

"Les paraules obren el món i els dibuixos el limiten". Aquesta va ser una de les provocadores afirmacions que va fer Dalmases en l'acte que es va celebrar ahir a l'Auditori del Casal Pere Quart, i al qual van assistir, entre altres, alumnes del curs de literatura que ofereix el CNL de Sabadell, participants del VxL i un bon nombre d'aficionats al còmic. Tot i aquesta afirmació, Dalmases va defensar la novel·la gràfica quan tant el fons com la forma estan al servei de la història. En aquesta línia un dels assistents afirmava que "el Guernika no deixa de ser un còmic sobre la guerra" i un altre apuntava les il·lustracions que acompanyaven els còdexs medievals il·luminats com a antecedents del còmic.

Antoni Dalmases és escriptor, articulista de premsa i ha estat professor de llengua i literatura. Ha conreat la literatura infantil i juvenil i també ha escrit per a adults. Ha estat mereixedor dels premis Sant Joan, Andròmina i Marià Vayreda entre altres. És coneguda la seva afició per la novel·la il·lustrada, especialment pels àlbums d'en Tintín.

Aquest acte, organitzat pel CNL de Sabadell, s'emmarca en l'exposició Vinyetes: història del còmic en català que es pot veure al Casal Pere Quart fins al 16 de maig.

L'exposició fa un repàs per la història del còmic fins a arribar a l'escola de ninotaires catalana, aturant-se en les tres principals escoles de referència: la francobelga, l'americana i la japonesa. L'exposició dedica també un espai a traductors, guionistes i editorials i inclou un breu glossari de terminologia d'aquest àmbit.

Aquest acte va comptar amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Llegit 193 vegades Darrera modificació el Dimecres, 24 maig 2017 09:52

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar