header

Dimarts, 30 maig 2017 09:47

Mercè Arànega a Lletres a les Aules: ZER Cerdanya, Requesens i escola Germanes Bertomeu de Mataró

Publicat per 

Ara que el curs 2016-2017 arriba a les acaballes hem demanat a la Mercè Arànega, escriptora i il·lustradora del programa Lletres a les Aules, que ens parlés de les visites a aquelles escoles que per ella hagin estat especials per algun motiu. La Mercè no ha dubtat a l’hora de triar les que ha fet a dues ZER’s (agrupacions de petites escoles situades, normalment, en entorns rurals) i a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró.

El 19 de maig va visitar els alumnes de la ZER Cerdanya. El punt de trobada va ser l'escola Santa Coloma de Ger on s'hi van aplegar, a més,  els nens i nenes de l'escola Jaume I de Llívia i de l'escola Santa Cecília de Bolvir. Quan va arribar l'escriptora tothom, alumnes i mestres, estaven a punt per donar-li la benvinguda i mostrar-li els murals que havien inspirat els seus contes. La Mercè explica que "la trobada va resultar esplèndida; un matí de sol envoltada de prats verds i de la Serra del Cadí bastant nevada encara”, i també que “durant les sessions, plenes de curiositat i preguntes centrades en els personatges dels contes, grans i petits es van mostrar molt interessats i a l’acabar tots volien escriure i dibuixar”. Al final de la sessió, la Mercè va signar uns quants exemplars que alguns nens havien portat de casa, fet que, segons l’autora, va afegir valor a la trobada i va ser un moment molt important. Els nens que no en duien van quedar desolats i per aquest motiu els va fer un petit dibuix on hi deia “BONA LECTURA...Sempre ens trobarem en els contes. Mercè Arànega”.

05Una setmana després i a través del mateix programa de la Institució de les Lletres Catalanes, la Mercè va anar a Sant Climent Sescebes a visitar una altra ZER, aquest cop, la ZER  Requesens. Allà va poder parlar amb els nens i nens de l’escola Antoni Balmanya de l’Espolla, l’escola Els Dòlmens de Capmany, l’escola Mont-roig de Darnius i l’escola Sant Sebastià de Sant Climent. L’autora explica que tant bon punt va  entrar, tots els nens la van anar a saludar tan efusivament que avançar un pas va esdevenir un acte heroic, amb tanta abraçada!. I entre contes, nens expectants i participatius, rialles i un munt d’emocions... tot plegat va ser una festa entranyable en què els protagonistes varen ser els contes i la lectura.

Durant les sessions de “Lletres a les Aules” la Mercè desplega i combina les seves dues facetes, la d’escriptora i il·lustradora. El resultat? Autèntica fascinació d'un públic embadalit! Així ens de bé ho descriu Maria Àngels Sala de l’escola Germanes Bertomeu de Mataró:

“S’anaven sentint exclamacions de sorpresa per la rapidesa i l’agilitat en què anava apareixent el dibuix de la mà de la Mercè. Després ha fet un altre personatge que li hem posat el nom de “Pera Pirata” i amb aquest s’han obert tot un seguit de possibilitats per escriure diferents històries. A cada pas del dibuix, els nens i nenes anaven dient, i cada intervenció inspirava un conte nou. Ha estat molt emocionant.

Finalment la Mercè ha tret del seu estoig un mosquit, amagat dins un retolador, que fa petons per encomanar les ganes de llegir més".

Totes tres visites molt especials en què esperem, com la Maria Àngels, que l'efecte del "mosquit" duri força temps!

Mercè Arànega Collage

Llegit 243 vegades Darrera modificació el Dimarts, 30 maig 2017 18:23

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar