header

Divendres, 26 maig 2017 13:41

Experiències del viure pels camins de la literatura, per Fina Anglès

Publicat per 

Enguany, he tingut el goig de celebrar el Dia Mundial de la Poesia i la Festa de Sant Jordi amb xiquets i xiquetes de dues escoles del Baix Camp gràcies a la iniciativa Autors a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes, i ha estat una festa!

El 21 de març, el vaig compartir amb els xiquets i xiquetes de 5è i 6è de l'Escola Prat de la Riba de Reus que aquest curs celebra el seu centenari. I caram, quina celebració!

bellalunaAmb els alumnes, va ser un tot de preguntes i qüestions sobre el fet literari, el d'escriure, la inspiració, la creació i també dels poemes de la Bella Lluna que he escrit pensant justament en els lectors més joves. Els ho agraeixo a ells i, molt especialment, als seus mestres.

Però això no va ser tot sinó que, a la mateixa escola i durant tot el dia, es va organitzar una Marató de Poesia i vaig tenir el goig de participar-hi.

Tot de persones diverses hi vam intervenir i, certament, va ser una satisfacció comprovar com la poesia serveix de nexe i d'unió entre tantes persones i de com aquest fet esdevé natural per als més petits. No puc ni vull, doncs, deixar de felicitar la iniciativa que mai no sorgeix del no-res sinó que hi ha d'haver qui la pensi, l'organitzi i la faci realitat, ni deixar d'agrair haver-hi estat convidada!

I pels volts de Sant Jordi, vaig ser a l'Escola Rocabruna de les Borges del Camp i allí, amb els alumnes de cinquè i el seu tutor, vam parlar de poesia, de literatura i del Codolenc, un gegant que des de fa tants anys com vint-i-sis em porta de bracet a escoles, biblioteques, entitats culturals etc. perquè encara que jo el vaig fer protagonista del meu conte Codolenc, el gegant ara ja és ell qui em porta a mi.

En fi, experiències del viure pels camis de la literatura que acostumen a ser molt agraïdes.

I que sigui per molts anys!!

Fina Anglès

Llegit 344 vegades Darrera modificació el Dimarts, 11 juliol 2017 11:52

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar