header

Divendres, 16 juny 2017 09:11

Trobada amb 50 lectors de Zoomwatts a l’escola Rivo Rubeo de Rubí, per Anna Fité

Publicat per 

Rubí és una ciutat del Vallès com no hi ha res, que relaciono directament amb la creació de fantasia per a infants i joves. Sempre que hi he anat ha estat per gaudir d’un espectacle teatral organitzat per La Xarxa, per fer una activitat a El Racó del Llibre (tan ben dinamitzat per l’Enric Pallarès) o per compartir una estona de literatura i vida amb alumnes de diferents escoles (La Torre de la Llebre, La Serreta...).  La última ha estat recentment a l’escola Rivo Rubeo amb els alumnes de 6è i els seus professors Gemma i Xavier, que m’havien convidat a través del programa Lletres a les Aules per poder parlar tots junts de Zoomwatts!!!

20170530 RubíLa visita estava molt ben preparada per la seva banda, amb una llista de 32 preguntes dividida en 4 apartats, titulats: Sobre el llibre, professió, vida personal i projectes. Però no vam tenir temps de parlar de totes, perquè la primera part de la sessió la vaig dedicar a explicar-los com vam passar de la tradició oral al conte escrit, que és el contingut d'un capítol de Zoomwatts! (m’agrada molt aprofitar les trobades amb joves lectors per fer aquest homenatge als antics narradors/contistes i als primers autors de contes de fades, i explicar-los d’on ve el nostre imaginari col·lectiu).

Però no patiu que aquest grup espavilat de 6è no es quedarà sense respostes, perquè m'han enviat la llista per mail i els he contestat fins a la última pregunta. S’ho mereixen per l'interès i l'atenció que van demostrar durant tota la trobada… I també perquè m’ha servit una mica de psicoanàlisi! Mireu:  Quins sentiments et transmetien els personatges del llibre? ... Per què vas decidir fer el llibre: per avorriment, per fer-te famosa, per vocació,  o per guanyar diners?...

Per cert, que em va encantar una activitat que fa l'escola amb l'ajuntament de Rubí, que té repercussió a la ciutat: Llegim... els aparadors de Rubí. I consisteix en exposar als aparadors dels comerços els llibres que llegeixen els alumnes de l'escola, acompanyats d'una fitxa amb la informació del títol, autor, editorial, etc... i l'explicació del per què els ha agradat cada llibre i un dibuix relacionat.

Amfitrions fantàstics, mestres i alumnes de 6è de Rivo Rubeo! Felicitats! I benvinguts al cau dels Zoomwatts!

 Anna Fité

Llegit 427 vegades Darrera modificació el Divendres, 16 juny 2017 09:54

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar