header

Dilluns, 19 juny 2017 12:20

1,2 i 3 de juny en Salvador Comelles a la Catalunya Nord!, per Irène Noiseau

Publicat per 

El Salvador Comelles, amb seu llibre Abecedari poètic il·lustat per Àngels Ruiz, és el primer escriptor català convidat en el marc de la I edició del Premi El Llibre Vivent, organitzat a Catalunya Nord per la Mediateca dels Pirineus Orientals.

Durant tres dies en Salvador ha pogut xerrar amb els infants i els professors de Cabestany, l'Illa de Tet i el Voló així com amb els bibliotecaris de les tres mediateques i de la mediateca departamental. 

Salvador Comelles abecEls nens i nenes coneixien bé l'obra d'en Salvador; havien llegit i treballat l'Abecedari poètic, El pirata i la princesa, El Circ i els llibres d'endevinalles. Amb les mestres havien fet preguntes i endevinalles al voltant dels seus llibres, havien llegit poesia en veu alta, havien escrit finals alternatius de les novel·les. Però això no és tot; havien preparat regals que havien confeccionat  a l'aula com un arbre i un abecedari poètics, un acròstic amb el nom d'en Salvador, il·lustracions...

Tot plegat va fer que els nens esperessin amb moltíssima il·lusió la visita de l'autor que va haver de signar-los un munt de llibres!

Mestres i bibliotecaris  van apreciar  l'amabilitat de l'autor, la seva predispocisió i capacitat d'adaptació a l'auditori, mentre que per la seva banda en Salvador va agrair la càlida acollida fruït de la feina duta a terme  amb els infants prèviament i durant la seva visita.

Aquesta ha estat una excel·lent oportunitat per fomentar la lectura en català a les biblioteques i escoles de la Catalunya Nord que esperem tornar a repetir l'any vinent amb motiu de la segona edició del premi El Llibre Vivent.

Gràcies a la Institució de les Lletres Catalanes i al Consell Departamental dels Pirineus Orientals pel seu suport.

Irène Noiseau

Médiathèque départementale 

Llegit 227 vegades Darrera modificació el Dimecres, 22 novembre 2017 11:04

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar