header

Dimecres, 28 juny 2017 13:09

Els estius de Pilar Garriga

Publicat per 

Enguany he passejat “els meus estius” per la nostra geografia i n’estic molt satisfeta.

Des de Sant Vicenç de Castellet a Felanitx, de la Seu d’Urgell a La Bisbal del Penedès, Barcelona i Palafolls, parlant d’Un estiu a Tacugama, Un estiu a Borneo...

Els lectors han elaborat material complementari a la lectura: un llibre-recull dels “altres finals” possibles, murals en tres dimensions que expliquen l’argument...

A l’Institut Reguissol van fer fins i tot audiovisuals amb dibuixos, amb personatges reals i amb ninots de plastilina. M’ho vaig passar molt bé mirant les pel.lícules dels meus llibres. Quina feinada i quina dedicació!  El resultat, esplèndid!

L’Institut Mar de la Frau de Cambrils va llegir Un estiu al Priorat i després de la meva visita van fer una excursió al Priorat, visitant els paratges que surten a la novel.la.

Amb el llibre sota el braç, com una guia de viatges, visitant les Mines de Bellmunt, l’ermita de Falset, el poblat ibèric de Puig Roig del Roget, i més llocs molt coneguts per en Martí, el protagonista de la novel.la.

Dues alumnes de l’Institut Mar de la Frau han fet un booktuber d’Un estiu al Priorat. Extraordinari!

L’Escola La Plana, de Vila-Seca em va rebre amb molta calidesa. Una escola petitona, amb una biblioteca molt activa. Tots els nens i nenes des de P3 fins a 6è van assistir a la meva xerrada. Feien preguntes interessants i divertides, i tots es van entusiasmar amb les imatges i vídeos dels nostres cosins, els ximpanzès.

Gràcies a tot el professorat pel seu bon saber fer, que engresca els alumnes a llegir i a gaudir d’aquests itineraris de lectura tan necessaris.

Pilar Garriga

Llegit 159 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar