header

Dilluns, 17 juliol 2017 10:43

LLEGIR ÉS VIURE ESCRIURE ÉS REVIURE, per Alegria Julià

Publicat per 

De totes les visites que he fet aquest curs, n’he tret alguna cosa positiva. Només veure aquelles cares infantils plenes d’admiració, aquells ulls que et miren amb sorpresa i aquell neguit per formular una pregunta, ja em sento compensada. Per això gairebé sempre començo dient que són ells els que han tancat el cercle creatiu del llibre, perquè quan l’obren per llegir-lo, desperten els personatges que en el seu moment jo em vaig inventar i que dormien dins les pàgines.

Per motius diversos, voldria destacar tres escoles.

Quan vaig anar a Tortosa, em van agradar molt les paraules de benvinguda que un nen va llegir en nom de tots els assistents. Reprodueixo algun fragment: “Els xiquets i xiquetes del Col·legi Teresià agraïm la teva visita a la nostra terra. Sabem que has hagut de fer molts quilòmetres...” “Un romà al segle XX ens ha servit per donar un significat més proper a la paraula amistat, on la distància, la llengua o la cultura, no són una barrera perquè aquesta pugui aparèixer”. Després de nou edicions d’aquest llibre, mai ningú m’havia fet aquest comentari sobre l’amistat. Va ser genial!

A l’escola Ramon Llull de Barcelona, els nens i nenes de 3r s’havien llegit els Contes verticals i es van atrevir a fer-ne ells, de contes verticals que, evidentment, també es llegeixen horitzontalment. Se’n van sortir prou bé. (Us faig arribar uns exemples).

Finalment també em van sorprendre els nois i noies de l’Escola Àngel Guimerà de Pallejà, quan em van mostrar el magnífic treball que havien realitzat al voltant del llibre “De cop i volta”. No es tractava de cap activitat de comprensió lectora, no. A partir de la temàtica de cada capítol, els alumnes van fer diversos treballs d’expressió escrita on s’hi recollien diferents tècniques: narració, descripció, diàleg, poesia, text epistolar, text expositiu, còmic... Ja no es pot demanar més. Els nois i noies s’ho passen bé llegint i després s’engresquen a escriure. Fantàstic!

Alegria Julià

 

Llegit 299 vegades Darrera modificació el Divendres, 21 juliol 2017 10:49

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar