header

Dimecres, 19 juliol 2017 12:23

VISITA DE CARLES CANO A L’ESCOLA LLUÍS PIQUER

Publicat per 

El passat 16 de maig l'escriptor valencià Carles Cano va poder xerrar amb els alumnes de l'escola Lluís Piquer de Parets del Vallès gràcies al programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes. Parets del Vallès és un dels muncipis recentment incorporats al projecte Municipi Lector impulsat pel CLIJCAT des del qual es fomenta el gust per la lectura en els més joves i, per assolir aquest objectiu, s'involucra tota la població del muncipi. La Marta Roig, coordinadora del Municipi Lector de Parets, ens explica quines activitats van fer des de l'escola per preparar la visita de l'autor i ens envia dues cròniques fetes pels alumnes en què n'expliquen tots els detalls:

El primer que vam fer quan vam saber que vindria en Carles Cano a l'escola va ser un treball d’investigació. Ens havien presentat un conte seu dins el Pla de Lectura de Can Butjosa, L’arbre de les fulles DIN A4, que ens havia agradat molt a tots i això va ser un bon motiu per començar la nostra investigació amb interès.

També vam anar a buscar diferents llibres seus a la biblioteca, que van quedar-se a l’escola per anar-los llegint abans de la seva arribada.

Lluís Piquer

A través del nostre treball d’investigació vam anar descobrint qui era aquell escriptor i que a més de llibres, havia fet uns poemes visuals sobre les pomes i les cartes. Això ens van inspirar per crear els nostres propis poemes visuals i  vam decidir entre tots que els  regalaríem a en Carles el dia de la visita, com a mostra d’agraïment.

També vam fer resums i opinions d’alguns dels contes que havíem rebut com a préstec de la biblioteca.

 

Mural Lluís PiquerMural 2 Lluís Piquer

Seguidament, per grups, vam preparar una petita entrevista per fer-li el dia de la visita, sobre aspectes que ens havien cridat l’atenció o sobre algunes coses de la seva vida que ens interessaven. Som una mica tafaners i tafaneres!!

El dia de la visita va ser genial! L’esperàvem a l’entrada de l’escola i li vam fer una bona rebuda.

Vam pujar a la biblioteca i allà va començar a explicar-nos un conte, a contestar les nostres preguntes  i a ensenyar-nos fins i tot un joc molt divertit. Va ser un dia molt especial per nosaltres i l’hem recollit fent reportatges per tal que tothom conegui la nostra opinió.

Transcrivim un parell de reportatges que han fet els alumnes:

Un escriptor molt especial

El dimarts dia 16 de maig del 2017 va venir un gran escriptor, Carles Cano, i ens va sorprendre explicant-nos una història: "La marieta". També ens va explicar un joc que era molt tradicional de València que es jugava amb ossos de genoll que es deien Tabes. Ens va encantar la seva història!!!

Després que ens expliqués la història de "La marieta" i el joc, li vam fer una petita enquesta:

Li vam preguntar quin va ser els seu primer llibre, per què va voler ser escriptor,...I sense que li féssim les preguntes ens ho va respondre tot.

Era molt expressiu!!! Quan vam acabar l'enquesta en Carles ens va regalar i dedicar un llibre titulat T’he agafat caputxeta! i també ens va dedicar el llibre de El secret de l’avi que les nostres mestres havien comprat. Els dedicava amb la seva firma i dibuixos abstractes i en el mateix dibuix hi havia una dedicatòria: per als amics de l’escola Lluís Piquer amb tot l’afecte i l’amistat. Abans de marxar Carles ens va dir que li havia encantat la nostra rebuda.

 

Carles Cano

 

Va vindre Carles Cano a l’escola. Si us pregunteu qui és, és un escriptor valencià. Va vindre a l’escola en avió de València a Barcelona, després va vindre en cotxe a Parets del Vallès.

Va arribar una mica tard però el vam rebre fent una onada i es va emocionar però no va plorar, va posar-se vermell com un tomàquet.

Ens va llegir un conte que es titulava “La marieta”. Al principi vam pensar que el conte era una mica avorrit però després ens va espantar tres vegades i a nosaltres ens va agradar molt.

Seguidament vam començar a fer preguntes i ens va contestar, li vam fer dues preguntes i es va allargar tant que el temps va passar.

Quan es va acabar el temps de la visita, li vam donar un regal de 4rB i una altre de 4rA.

Després li vam demanar un autògraf i abans de marxar ens va dedicar dos llibres.

Aleix i Cristhian

 Reportatge CCano Lluís PiquerReportatge CCano pàg 2

Reportatge Carles Cano3

 

Llegit 168 vegades Darrera modificació el Dijous, 20 juliol 2017 12:12

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar