header

Dijous, 20 juliol 2017 16:38

Jordi Santasusagna a l'escola Vedruna Carme de Cardona

Publicat per 

lallunaL’escola en qüestió, Vedruna Carme Cardona, em queda a prop de casa i per això no van tenir cap mena de pietat en fer-m’hi anar a les 8 del matí. Cap problema, tot i que posar en marxa les  neurones literàries a primera hora d’un fred matí de gener és com intentar engegar un cotxe glaçat que ha dormit a la intempèrie. Potser per això canvio d’estratègia i en lloc de la clàssica explicació de la meva experiència com a autor seguit de les motivacions per escriure la història en qüestió, hem passat directament al treball previ que ells havien fet, preparant tota una sèrie de preguntes sobre la història. Les preguntes van  ser de “Nivell 2”, és a dir, per sobre de les bàsiques que solen fer a tot arreu, i anant a aspectes més profunds de la història. Val a dir que aquests alumnes de 3er. D’ESO partien amb cert avantatge perquè, ja l’any passat, la mateixa escola em va convidar juntament amb d’altres autors locals a parlar del “Procés Creatiu”, en majúscules, i en aquella xerrada van esplaiar-se sobradament en el primer nivell.   

 “Tu hauries fet el mateix que l’Anna, la protagonista?” Quedo fora de joc i contraataco amb la mateixa “I vosaltres?” La resposta majoritària és que no, però també reconeixen que caldria posar-se en la seva pell, per decidir. “Com començaries la segona part de la novel·la?” Una segona part que ni tan sols està entre les desenes de projectes literaris que guardo en aquella llista que segurament mai quedarà buida del tot. Tots diuen que llegirien aquesta hipotètica segona part, o sigui que, tal i com està el panorama per als escriptors, m’ho hauré de plantejar seriosament.

Acabem la xerrada en un debat amb la professora, la Lore, respecte un comentari que em van fer l’any passat, a l’Institut José Vilaplana de Benicarló, en que un dels docents em va dir que l’únic fantasiós a La lluna de Praga és que un professor sol s’atrevís a viatjar amb 17 adolescents a l’altra punta d’Europa. Ella no ho descarta del tot... 

 

Jordi Santasusagna

Llegit 332 vegades Darrera modificació el Divendres, 21 juliol 2017 10:52

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar