header

Dijous, 27 juliol 2017 09:00

Txus Fernández a l'escola Tanit de Santa Coloma de Gramanet

Publicat per 

osvaldTot sovint els prejudicis ens fan equivocar. La ILC et proposa una escola, mires l’adreça i ja t’imagines com serà el centre. A més després t’assabentes que és una escola amb necessitats especials. No hi vas amb por; simplement penses que et trobaràs amb alumnes difícils. Però no sempre és així.

Vaig sortir del metro gairebé al final de la línia 9N del metro, vaig caminar pels carrers que s’enfilaven muntanya amunt a les 8 del matí. Un cop a dalt la vista era fantàstica. El barri es veia realment pobre, i diria que un noranta per cent dels habitants eren d’immigrants.

Quan vaig entrar a l’escola, l’ambient era molt acollidor. Començaven d’hora, a les 8.30, i alguns alumnes se’ls veia cara de son. Però res diferent de cap altre centre que hagi pogut visitar.  Vaig fer dues xerrades amb  els nens de cicle mitjà. Els nens de 3r van llegir L’Osvald l’elefant musical, i els de 4t L’Osvald i l’Elefantcello.

I és precisament d’aquest darrer llibre que us vull parlar. Perquè és una de les escoles que han tret més partit al meu llibre. Van estar creant, per parelles, instruments musicals per diferents animals: els van dibuixar i els hi van posar nom. A més, se’ls va acudir escriure un e-mail al lutier per demanar-li ajuda per fer els instruments que havien inventat. Em van prometre que em dirien els havia contestat o no. El dia de la visita, els nens, molt formals, van presentar-me la seva feina, parlant entre avergonyits i orgullosos.

El seu comportament va ser molt bo des del primer moment, i alguna petita cosa li vam donar la volta. Van col·laborar en tot els que els hi vaig proposar i em van fer un munt de preguntes. Tant els petits com els més grans van ser molt educats, amables i simpàtics. Enhorabona als mestres de l’Escola Tanit!

Txus Fernández

txus1txus2

Llegit 188 vegades Darrera modificació el Divendres, 28 juliol 2017 10:02

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar