header

Dimecres, 02 agost 2017 14:00

Pep Molist a l'escola Charlie Rivel de l'Hospitalet de Llobregat a través de "Lletres a les Aules"

Publicat per 


Reproduïm a continuació la crònica que ens va enviar l'escola Charlie Rivel, de l'Hospitalet de Llobregat, sobre la visita d'en Pep Molist:

Sorra a les sabates

El dia 26 d’abril vam rebre la visita a l’escola del Pep Molist, autor de Sorra a les sabates.

sorra a sabates opt c15f58ed0346f2fecb1c61759f096375

Aquesta lectura es va explicar i treballar amb els alumnes de 1r i 2n de primària. A l’escola donem molta importància a la lectura i la biblioteca és part fonamental del centre. Es va triar aquesta lectura per potenciar el gust per llegir entre els alumnes del cicle inicial, així com l’ús de la biblioteca. A partir de 2n els alumnes de l’escola fan préstec de llibres amb un carnet escolar (de la mateixa manera que es fa a les biblioteques públiques).

El mestre que fa biblioteca va llegir el llibre amb els nens i nenes de 1r i 2n i a partir d’aquí es van fer activitats de comprensió lectora implicant als mestres tutors de l’aula. Partint de la protagonista del llibre es va obrir una xerrada sobre el que volia dir “entrar en un llibre”, com es podia fer... Les conclusions a què van arribar van ser força interessants. Alguns alumnes no van entendre el sentit figurat de l’expressió, sobretot a 1r, però a 2n molts alumnes verbalitzaven que ells també entraven en els contes a través de la imaginació, participant de les aventures que vivien els personatges dels llibres.

Des de la biblioteca i juntament amb els mestres tutors també es va treballar l’autor del llibre, Pep Molist, diferenciant-lo de l’il·lustrador, explicitant les parts que conformen el llibre i les persones que hi intervenen. També van estar mirant altres llibres de l’autor que es van deixar a la biblioteca d’aula després de presentar-los.

Finalment vam preparar la visita d’en Pep Molist a l’escola. Com ja havíem estat treballant quin era el paper de l’autor, els alumnes van proposar en assemblea quines preguntes li volien fer, quines coses de la seva tasca volien conèixer. La visita del Pep Molist va ser molt interessant i enriquidora, l’autor els va explicar un parell de contes i va respondre a totes les preguntes que van fer els alumnes.

La valoració dels alumnes i del professorat ha estat molt positiva. Als alumnes els va agradar molt poder conèixer i posar cara a un dels autors dels quals han llegit alguna de les seves històries i saber coses de l’ofici d’escriptor. Ara caldrà valorar, si l’interès per llegir i conèixer noves històries va augmentant entre els alumnes del cicle.

Biblioteca de l'escola Charlie Rivel de l'Hospitalet de Llobregat

Llegit 155 vegades Darrera modificació el Dijous, 03 agost 2017 11:51

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar