header

Dimarts, 06 febrer 2018 10:15

Us explico tres sensacions viscudes a tres visites dels "Autors a les Aules", per Dolors Garcia

Publicat per 

A Cerdanyola del Vallès hi ha l'escola Serraparera, un espai alegre, dinàmic i ple de gent maca, tant els mestres com els alumnes. A les visites que faig a les escoles per parlar de llibres, sovint et trobes amb preguntes fantàstiques que han pensat els nens i les nenes per quan et tinguin a davant. I, de tant en tant, t'hi trobes perles. "Què creus que t'ha aportat el fet d'escriure a la teva vida personal?". Eren nens i nenes de 4t de primària! Genial! Moltes gràcies per tot, gent del Serraparera!

L'escola Arrels de Barcelona té una joia amagada al seu edifici: una biblioteca àmplia, lluminosa, dinàmica i molt acollidora. M'agrada fer les sessions a les biblioteques escolars! És com si m'hi sentís molt més acompanyada. Els llibres que ens miren des dels prestatges em transmeten escalfor, seguretat i confiança. Van ser dues sessions intenses, atapeïdes de sensacions positives, amb uns nois i noies de primer i de segon de secundària que van desplegar una atenció formidable, amb l'acompanyament de la Marta, una professora amb un innegable esperit motivador. M'agradaria molt tornar-vos a visitar en una altra ocasió!

A Quart, a la comarca del Gironès, molt a prop de casa, hi ha l'escola 9 de Quart, situada en aules prefabricades amb un immens i màgic secret: no semblen aules prefabricades quan hi ets, sinò que sembla ben bé que entris a la casa d'algú (Això no treu que, després de nou anys, algú comencés a pensar a fer-los una escola amb parets de veritat!) . Els nens i nenes de 4t i de 5è de primària m'esperaven amb moltes ganes i no van parar d'interessar-se per tot el que fa referència a "L'atzur màgic de l'enigma". I dues notes molt i molt interessants: la primera que, en acabar, la mestra els va convidar a fer el retorn tot dient-los: "Ara que la Dolors us ha explicat tantes coses, digueu-li vosaltres el que us ha semblat la sessió". Genial! I la segona, que van ser els mateixos nens i nenes els que em van convidar a prendre - i em van preparar!- un fantàstic cafè abans de marxar. No sabeu amb quin gust me'l vaig prendre! Un gust de cafè amb lletres sensacional! Mil gràcies!

Dolors Garcia Cornellà

Llegit 82 vegades Darrera modificació el Dimarts, 06 febrer 2018 10:43

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar