header

Dijous, 08 febrer 2018 10:28

Àlan Greus i el seu "Amulet egipci" a l'IES Marjana de Xiva

Publicat per 

iesmarjana2El passat 15 de gener vaig visitar l'IES Marjana de Xiva (la Foia de Bunyol). L'alumnat de 2n d'ESO havia llegit el meu llibre L'amulet egipci i em van rebre amb moltes ganes de participar-hi. Després d'una breu intervenció en què els vaig fer reflexionar sobre la presència dels escriptors en la seua vida diària, van encetar un seguit de preguntes en què demostraren una vegada més la curiositat per qualsevol tema que se'ls oferisca degudament.

En aquest cas, la professora Begonya Soler els havia fet participar en una iniciativa engrescadora: fer servir les xarxes socials, en aquest cas Instagram, per comentar qüestions del llibre a mesura que anaven llegint-lo. Sembla que l'experiència va ser molt positiva, tot i que l'edat de l'alumnat els va limitar una mica l'ús d'aquest recurs digital. Una vegada més, s'ha vist com de complicat pot resultar (fins i tot a nivell legal) fer un aprofitament didàctic d'eines digitals tan quotidianes per a lectors i lectores d'aquesta edat.

Potser caldrà investigar més iniciatives com aquesta, si volem aconseguir baixar la deserció lectora en arribar l'adolescència. A més, en centres com ara l'IES Marjana, situat en una comarca castellanoparlant, el recurs de les noves tecnologies com a aliat ens pot resultar molt útil.

Àlan Greus

Llegit 75 vegades Darrera modificació el Dijous, 08 febrer 2018 10:42

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar