header

Dimecres, 11 abril 2018 13:46

Crònica de Mercè Climent al CEIP Juan Carlos I d'Almenara dins del programa "Lletres a les Aules"

Publicat per 

linapanxolinaEl passat dia 21 de març, Dia Internacional de la Poesia, vaig visitar el CEIP Juan Carlos I d’Almenara, on m’esperaven els alumnes de 3r de primària que acabaven de llegit Lina Panxolina i el quadern màgic (Bullent, 2010). El professorat havia sol·licitat amb antelació la meua visita a través de l’activitat «Autors a les Aules» que organitza cada any la Institució de les Lletres Catalanes. L’objectiu de la qual és afavorir la trobada de l’escriptor amb els lectors i que la lectura esdevinga encara més motivadora. Primer que res vaig parlar una miqueta de com nasqué la idea de fer aquesta novel·la (tan especial per ami perquè va ser la primera que vaig fer) i com el text anà creixent paral·lelament amb les il·lustracions d’Àgueda Climent.

Encara que és una història molt divertida, plena de situacions gracioses, també intenta reflectir els problemes d’assetjament que es produeixen a totes les aules, en major o menor grau. També vaig anar desvetllant algun secret que amaga el llibre com els homenatges als meus pares o al col·legi on jo vaig estudiar. Però a mi el que realment m’agrada és que els alumnes siguen els protagonistes i pregunten, comenten, qüestionen, valoren, donen la seua opinió... Ells en tenien moltes, de preguntes, que vaig anar responent el millor que vaig saber.

Després vam intercanviar els papers i ells em van explicar les històries que havien inventat a partir del meu personatge. Això va estar força engrescador. Les històries les aniran publicant en el blog que l’aula dels «barrets màgics» ha creat:

www.barretsescriptors.blogspot.com

Vam reservar els últims minuts per a la signatura d’exemplars (sempre els fa molta il·lusió tenir la firma dels autors) i fer-nos la foto d’equip.

Mercè Climent2

Només tinc paraules d’agraïment: als alumnes per l’atenció que mostraren en tot moment i les ganes de preguntar; al professor Mario per ser tan bon amfitrió i encoratjar tant a la lectura com a l’escriptura, i com no, a l’Institució de les Lletres Catalanes per organitzar aquests tipus d’actes que dignifiquen la nostra llengua i cultura, en general, i la tasca dels escriptors, en particular.

[Aquesta escola és molt especial per a mi, perquè en el curs 2012-2013, altres alumnes em van sorprendre amb una adaptació cinematogràfica del llibre amb què van guanyar el 2n Premi TIRANT AVANT a les Produccions Escolars Valencianes 2012-2013.]

 

Mercè Climent

Llegit 90 vegades Darrera modificació el Divendres, 13 abril 2018 12:28

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar