header

Dimecres, 18 abril 2018 09:59

Lletres a les aules a l’escola Sant Roc de Castellfollit de Riubregós (l’Anoia), el 9 d’abril de 2018, escrita per Enric Gomà

Publicat per 

Per primera vegada a la vida, i en tinc 55 i he anat a un grapat d’escoles, vaig anar a una escola petita d’un poble. A l’Escola Sant Roc de Castellfollit de Riubregós (l’Anoia), amb deu alumnes: el Bernat, la Vinyet, la Núria, l’Eloi, el Pere Miquel, l’Hug, l’Èric, el Biel,  el Roger i el Domènec. De 3 a 11 anys. Amb unes edats tan diferents, s’havien llegit llibres meus molt diferents, com ara Operació Cul de la lleona i Operació Sobrassada (Ed. Cruïlla), les novel·les del Bru Artiac. Altres, contes dels quatre bandolers, els contes del Delta de l’Ebre, Montserrat i Núria (Publicacions de l’Abadia de Montserrat). Els més petits, s’havien mirat a Una mà de contes (TV3) el conte El cagarro Asgrúnal (Ed. Cruïlla). 

Va anar molt bé, perquè s’ho havien preparat molt i estaven molt atents. També els petits, asseguts davant. En tota la sessió, la mestra, la Cristina Auguets, de Solsona, no els va haver de cridar gens l’atenció.

Vaig veure que els agradaven molt els ‘llibres informatius’, que diuen ells, sobre els animals, la terra, etc. Un dels nens em va preguntar pel català de Girona, perquè a la novel·la Operació Cul de la lleona hi apareixen paraules gironines: com és que el gos Grumoll deia “bórdot” en comptes de “bordo”.  Vaig veure que com enraonàvem a cada banda els encuriosia.

Em van regalar un àlbum amb dibuixos seus i comentaris dels llibres de tots –els petits, només dibuixos- i un quadern molt maco per escriure-hi. Jo, a canvi, els vaig regalar llibres meus, La carxofa de la reina, publicat a La Galera, que tinc en molta estima perquè va ser el meu primer llibre per nens, i El cagarro Asgrúnal, a Cruïlla.

Vam fer-nos una foto a la plaça que fa d’esbarjo, entre classe i classe. Espero tornar-hi algun dia, perquè va ser un gran dia, em van acollir molt, vaig veure que els agrada llegir de debò. Ah, m’ho deixava: hi vaig anar amb tren (a Manresa i de tornada vaig agafar el tren a Calaf) i em va permetre acabar un llibre que m’apassionava. El millor lloc per llegir són els trens. Jo, és que soc de l’Associació Amics Asseguts i Llegint dels Ferrocarrils.

Enric Gomà

Operació Bruoperació sobrassadaelsquatrebandolerselcagarro

Llegit 174 vegades Darrera modificació el Dimecres, 18 abril 2018 12:27

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar