header

Dimecres, 06 juny 2018 13:04

Visites de Noemi Bagés als instituts, en el marc del programa Lletres a les Aules

Publicat per 

Aquest any he conegut els nois i les noies de tres instituts: l’Institut Constantí, l’Institut Josep Tapiró (a Reus) i l’Institut El Morell.

En els tres casos, ja havia creuat la porta d’entrada –com sempre, uns minuts abans de l’hora prevista- esperant trobar la cara somrient que sortiria a rebre’m i a acompanyar-me a conèixer els meus lectors i lectores. Sí, ja havia estat, altres anys, en aquests centres.

Repetir l’experiència aporta, paradoxalment, coses noves: l’alegria de reconèixer una persona i comprovar que, encertadament, la teva memòria es correspon al nom que ha signat la sol·licitud; recordar sensacions antigues, en trepitjar de nou una sala; saber que el professorat que va triar el teu llibre per intentar transmetre el gust per la lectura al jovent va creure que l’havia encertat. Tot de fesomies noves que, amb expectació i el llibre a les mans, comparen la fotografia de la contraportada amb la persona que els observa mentre seuen. Les primeres preguntes de curiositat, ja, fins i tot, abans de començar. I entre tanta gent, algunes persones que s’esquitllen aprofitant el canvi de classe per venir a saludar: “Noemi, nosaltres vam sentir-te l’any passat. Ens va agradar el teu llibre. Te’n recordes de nosaltres?” I sovint, sí, me’n recordo. És impossible oblidar les mirades atentes dels més llegidors, les rialles després d’una broma, la il·lusió esperant una signatura.

Un cop més, vull donar les gràcies a la ILC per dur a terme aquesta iniciativa; als centres que em conviden, per oferir-me la possibilitat de conèixer i poder xerrar una estona amb els meus lectors i lectores; i, per sobre de tot, als joves que –de vegades amb esforç- segueixen cada línia fins arribar a la darrera pàgina d’una novel·la que jo he escrit. Són els qui completen el cercle. Els qui donen sentit a tot plegat.

Noemi Bagès

Llegit 46 vegades Darrera modificació el Divendres, 08 juny 2018 10:19

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar