header

Dimarts, 18 febrer 2014 19:45

Gemma Lienas a Sant Vicenç de Castellet

Publicat per 

El passat 23 de gener, Gemma Lienas va visitar l'Institut Sant Vicenç, de Sant Vicenç de Castellet, per parlar amb els alumnes de 3r d'ESO sobre el seu llibre El diari vermell de la Carlota.

Reproduïm a continuació la crònica que ens ha fet arribar Montserrat Torné, cap del Seminari de Biblioteca del centre:

"Avui hem pogut gaudir de la visita de Gemma Liemas, autora de "El diari vermell de la Carlota" que llegim a 3r d'ESO. 

Gemma Lienas ens ha explicat com s'ho fa per escriure. D'on treu les idees, com inventa i dibuixa els seus personatges, els llocs, el temps, el narrador, l'argument...de les seves novel.les. I que per escriure-les, llegeix molt i fa molta cerca d'informació.

Ens ha confessat que els seu personatge preferit és la Carlota perquè a través d'ella pot transmetre informació sobre temes actuals que interessen molt als adolescents, com per exemple, la situació de la dona al món a "El diari lila de la Carlota", les drogues a "El diari groc de la Carlota, o la immigració i els drets humans a "El diari taronja de la Carlota"...

L'afectivitat i la sexualitat són els temes que tracta a "El diari vermell de la Carlota", una lectura que captiva els nostres joves que, a banda de passar-s'ho bé tot llegint, podent resoldre els seus dubtes gràcies a la informació ben documentada i rigorosa que el llibre els ofereix.
 
Aquesta activitat de foment de la lectura ha estat possible gràcies a la Institució de Lletres Catalanes que, a través del seu programa "Lletres a les aules" ofereix als centres educatius les visites d'autors per tal d'apropar els alumnes al món de la literatura. Per a més informació cliqueu: Lletres a les aules
Una sessió sens dubte molt profitosa! Gràcies ILC. Gràcies Gemma Lienas!"
 
Gràcies a tu també, Montse! 
 
I aquí us deixem un enllaç a l'interessant blog de la biblioteca del centre: Blog de la biblioteca de l'Ins Castellet
 
Sant Vicenç
 
Llegit 3337 vegades Darrera modificació el Dijous, 05 juny 2014 11:07

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar