header

Dijous, 27 març 2014 09:00

Maria Barbal al SLC de Sant Boi

Publicat per 

Rosa Maria Picó, del Servei Local de Català de Sant Boi, ens envia la crònica de la visita que l'escriptora Maria Barbal va fer al centre:

"Més de 90 persones, entre alumnat i voluntariat,  van assistir dimarts 25 de febrer a la xerrada de Maria Barbal. L'escriptora va parlar de les raons que la van portar a escriure i es va centrar bàsicament en les dues obres treballades a classe aquest segon trimestre: Pedra de tartera i Carrer Bolívia.

Les persones assistents van fer-li preguntes sobre la seva trajectòria literària, els seus personatges i les seves opinions sobre temes diversos. La xerrada va acabar amb la signatura de llibres per part de l'autora.

Maria Barbal va regalar a la biblioteca del SLC l'últim llibre que ha publicat: Dolça companyia, cara solitud. Els millors contes.Barcelona: La Butxaca, 2013.

Li agraïm molt el detall que ha tingut amb nosaltres i us recomanem que el llegiu!"

La Rosa explica que, per a molts dels alumnes del centre, una majoria d’adults que aprenen català i de nouvinguts, el fet de saber que coneixerien l'autora del llibre recomanat a classe va ser un gran estímul per llegir en català. Considera que és també molt estimulant perquè, gràcies a l'interès provocat pels temes tractats a la novel·la, es van perdre algunes pors o vergonyes i els alumnes/lectors van ser capaços de parlar català en públic.

Després de la visita de la Maria Barbal al centre, els alumnes del SLC Sant Boi van deixar comentaris i reflexions sobre Carrer Bolívia, una història amb la immigració dels anys 60 com a teló de fons. Les podeu consultar aquí

Llegit 3401 vegades Darrera modificació el Dijous, 05 juny 2014 11:05

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar