header

Dimecres, 28 maig 2014 14:41

CRÒNICA D'AUGUST BOVER A LES AULES MALLORQUINES

Publicat per 

Un autor a les aules mallorquines (15-16/05/2014)

Per tal d’evitar ensurts i patiments, vaig agafar l’avió el dimecres 14 de maig al vespre. L’endemà, a les 9’30 h., les professores Catalina Pizà i M. Magdalena Alomar m’esperaven a l’institut Joan Alcover –al centre de Palma-, elles i els seus alumnes. Vam reunir-nos a la sala d’actes, on em mostraren els seus treballs sobre la meva poesia i els poemes que els estudiants havien fet, vaig llegir-los i comentar-los alguns poemes i vaig mirar de respondre les preguntes que em van fer. La visita s’acabà amb una interessantíssima conversa amb els alumnes de literatura catalana, bons escriptors, tal com palesa el poema que van tenir l’amabilitat de dedicar-me.

A August Bover,                                                                                        
jugant amb la I,
en vint minuts
i col·lectivament.


Amb orígens lul·lians 
quinze estudians mallorquins 
inexperts, inquiets i intrigats, 
intercanvien idees

amb la inspiració intensa
d'un crític viatger barceloní
arribat a la cituat, universal,
d'illencs descobridors.

Amb impressionant metamorfosi,
signifiquen ressorgiment,
originals i divertits:

pilars de superació,
ímpetu d'enerègics canvis vitals
individual, col·lectiu i...

...radicalment lliure!!!!

Alumnes de Literatura catalana 2013-2014
IES Joan Alcover de Palma

 

Un taxi va dur-me als afores de la ciutat, a la carretera de Sóller, on vaig reunir-me amb les professores Marisa Cerdó, Margalida Coll i d’altres i amb els alumnes de l’institut Son Pacs. Noves interpretacions de la meva poesia, noves recitacions i explicacions, i nou diàleg amb els estudiants. I encara, fora d’aula, una altra interessant conversa amb tres estudiants més grans i especialment creatius.

Després de dinar amb un parell de docents –moment de posar-nos al dia de la gravíssima situació de l’ensenyament a les Illes Balears i els atacs que l’escola rep arreu dels nostres països-, reunió amb el professor Sebastià Vidal i visita al centre d’ensenyament per a adults Son Canals, i nou recital i diàleg amb els assistents. La jornada acabà a Algaida, amb un agradable sopar amb alguns professors.

L’endemà divendres, a les 8’30h., la professora M. Coloma Gelabert –la persona que va coordinar totes les meves visites- em dugué a l’escola Sant Jordi, on vaig estar-me tot el matí. Hi vaig fer tres sessions, de manera que hi van passar uns 170 alumnes entre el primer curs i el sisè de l’ensenyament primari, sempre gaudint de la il·lusió d’alumnes i professors, dels treballs que van realitzar les diferents classes, recitant poemes, contestant les seves preguntes i escoltant, amb emoció, els poemes que aquests joves estudiants van escriure i van voler dedicar-me.

A primera hora de la tarda, una escapada a la Casa Llarga per solidaritzar-me amb Jaume Sastre –que ja duia una setmana de vaga de fam- i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Al vespre, a Can Alcover, amb la soprano i violoncel·lista Eulàlia Ara vam fer el recital poeticomusical Cloc! i altres sons. I, per sopar, un pa amb oli amb col·legues i bons amics.

Dos dies intensos, dels quals destacaria l’entusiasme i la creativitat d’aquests joves estudiants i la feina ben feta d’aquests docents en defensa de la llengua que ens uneix i de la dignitat de tots plegats. I el seu agraïment pel fet que la Institució de les Lletres Catalanes no s’hagi oblidat de Mallorca, especialment en aquests moments en què més els cal la solidaritat de tot el territori.

 Aquí teniu el recull poètic dels alumnes de 6è de l'escola de Palma de Mallorca:

Llegit 4560 vegades Darrera modificació el Dimecres, 11 juny 2014 12:24

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar