header

Divendres, 11 juliol 2014 12:11

Maite Carranza, autora de Lletres a les Aules, guanya el premi Cervantes Chico 2014

Publicat per 

Maite Carranza, autora de més d’una vintena d’obres de literatura infantil i juvenil i gairebé una vintena de guions, ha estat guardonada amb el premi Cervantes Chico 2014 d’Alcalá d’Henares, com a reconeixement a la seva trajectòria i a tota la seva obra dedicada a nens i joves.

A la ILC tenim la sort de poder comptar amb l’autora, des de 2003, al programa “Lletres a les Aules”, a través del qual ha visitat escoles d’arreu del territori per tal de fomentar la lectura i la literatura entre els més joves. Any rere any una multitud d’escoles trien els seus llibres per llegir-los a l’aula: Vols ser el nòvio de la meva germana?, Frena Càndida, frena!, El clan de la lloba, Contes divertits de pirates per no parlar de Paraules emmetzinades, que va rebre el premi Crítica Serra d’Or  i el premi Nacional de literatura juvenil del Ministeri de Cultura l’any 2011 o La guerra de les bruixes, que ha estat traduïda a 25 llengües.

De totes les escoles visitades, enguany l’autora en destaca especialment una, l’escola Pau Casals de Sabadell. Maite Carranza explica que  la professora d’aquesta escola, l’Assumpció Rabella, va saber donar molta importància a la seva visita, “tots els alumnes estaven entusiasmats” i remarca que “havien comprat llibres i en portaven alguns de quan eren més petits i de germans o família”. Per a l’escriptora, el fenomen de socialització dels llibres de lectura a  les escoles dels últims any és un greu problema que cal combatre i per això és una de les representants de la plataforma anomenada APE (Escriptors en Perill d’Extinció) que reivindica el foment del valor social del llibre i la relació que s’estableix amb el seu lector. Per Carranza la importància donada al llibre és directament proporcional a la que es dóna a l’autor o a l’estímul per la lectura.

Des de la ILC volem felicitar la Maite i desitjar-li que continuï amb nosaltres fent visites a les escoles i fomentant l’amor pels llibres i la lectura per molts anys!

Llegit 3744 vegades Darrera modificació el Divendres, 11 juliol 2014 13:10

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar