header

Dimarts, 15 juliol 2014 12:22

La poeta Àngels Gregori visita el CFA d'Oliva amb el programa Lletres a les Aules

Publicat per 

El 3 d'abril Àngels Gregori ha participat en el fòrum de lectura sobre la seva última obra Quan érem divendres, guanyadora dels Jocs Florals de Barcelona 2013, amb els alumnes del Centre de Formació d'Adults d'Oliva, a la comarca de la Safor.

Explica Empar Burgos, professora del centre, que aquesta activitat s'inscriu en el mòdul de poesia que es fa en el Graduat de Secundària on es treballa la poesia fent un recorregut al llarg de la història, des d'Ausiàs Marc fins a l'actualitat, i es llegeixen i treballen poemes dels autors més representatius. Una vegada es té una visió general se centren en la poesia contemporània, des d'Estellés a Maria Mercè Marçal, passant per Joan Fuster, Miquel Martí i Pol, o Josep Piera, per finalitzar amb la lectura de poemes de la poeta local Àngels Gregori i treballar la seva obra.

QuanEremDivendres10cm  Tot i que en un primer moment el llibre triat era New York, Nabokoy & bicicletes el Departament de Comunicació del centre va suggerir treballar Quan érem divendres atès que els permetia fer el seguiment de tots els articles relacionats amb l'autora publicats arran de la concessió del premi. Durant tot el mes de març els alumnes van treballar el poemari, el van llegir, van triar alguns poemes, els van comentar, van cercar informació sobre l'autora, van extreure crítiques sobre el llibre i informació sobre el guardó obtingut des dels diferents departaments del centre, treballant l'autora i l'obra de manera transversal.

La visita de la poeta, que va actuar com a colofó del mòdul de poesia, va començar amb la pròpia presentació sobre la seva trajectòria i la seva obra, i va continuar amb un diàleg amb els alumnes sobre què és la poesia. Després va llegir una selecció de poemes del llibre fent una petita introducció sobre el seu origen o altres dades interessants per entendre'l i gaudir-lo millor.

A la pregunta "Què considereu que ha aportat als alumnes el contacte directe amb l'autora?" Empar ens diu que "el fet d'haver llegit el llibre d'una autora, de la qual han comprovat la rellevància cercant articles per internet relatius a l'obra i premis, ha fet que valoraren significativament la seua presència.També destaca el fet que la poeta sigui de la localitat i jove, ja que d'aquesta manera es va aconseguir un clima de complicitat i calidesa per parlar i entendre's".

Empar comenta que els alumnes d’aquest mòdul "el van iniciar un poc reticents, però conforme anaven avançant prenien gust per aquest gènere literari" i que "en aquesta activitat de cloenda els alumnes han vist la poesia com un mitjà d'expressió que no estava tan allunyat d'ells com pensaven en un principi". Conclou "molts d'ells confessen que fins ara no havien llegit poesia ni els interessava i ara és una nova descoberta i un gaudi". Finalment Empar ens diu que per al professorat també ha estat una experiència molt positiva ja que la major part de l'equip docent hi ha volgut participar directa o indirectament.

Llegit 4682 vegades Darrera modificació el Dimarts, 15 juliol 2014 12:58

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar