header

Divendres, 29 juliol 2016 00:00

Obert el termini per participar a Lletres a les Aules! Destacats

Publicat per 

Comencem el curs amb una nova edició de Lletres a les Aules, el programa de  la Institució de les Lletres Catalanes adreçat al món educatiu.

Tots els centres educatius que estigueu interessats a participar en Lletres a les Aules podeu fer les vostres sol·licituds fins al 31 d'octubre a través de l'aplicatiu que trobareu al portal de lletres (www.lletrescatalanes.cat), apartat Lletres a les Aules.

Imatge 1

La clau d'accès per accedir-hi és el vostre codi de centre, tant pel que fa a l'usuari com a la paraula clau, és a dir, haureu de posar el codi de centre dues vegades. Exemple:

Usuari: 08012345

Paraula clau: 08012345 

Haureu de triar una de les dues modalitats: Autors a les Aules o En Veu Alta.

Amb Autors a les Aules un autor inclòs al programa estableix un diàleg obert i dinàmic amb l’alumnat, compartint experiències, dubtes i propostes al voltant de la creació i la lectura. Podeu trobar el llistat d'autors inclosos en el programa, el cost de l'activitat, les condicions de participació i material que us pot servir de guia per preparar l'activitat a Autors a les aules

A la sol·licitud haureu d'indicar 3 autors per ordre de preferència, la lectura que treballaríeu en cada cas, triar 3 dates orientatives per fer l'activitat (que hauran de ser del segon o tercer trimestre, és a dir, de gener a juny) i indicar la persona de contacte que es farà càrrec de l'activitat i que rebrà totes les notificacions relatives al programa. És important que empleneu tots els camps que contenen un asterisc vermell perquè són obligatoris, si els deixeu en blanc el programa no desarà la sol·licitud.

En veu alta consisteix en un taller amb un actor o actriu que llegirà en veu alta una antologia de textos treballada prèviament a classe per l’alumnat.

Cada antologia està elborada entorn un eix temàtic i pensada per a unes edats concretes.

Per al curs 2016-2017 s’hi incorpora una nova proposta: la possibilitat de treballar a l’aula l’obra La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda de forma participativa

Alhora, mantenim la proposta que ja vam encetar l'any passat de treballar a l’aula l’obra de Bearn o la sala de les nines a través d'una lectura coral i una dinàmica participativa en què tots els alumnes llegeixen, descobreixen i es familiaritzen amb l'autor, ubiquen l'obra i en llegeixen fragments.

També teniu l’opció de demanar l’espectacle Amiga Mercè de la companyia La maleta portàtil, un espectacle basat en textos de la Mercè Rodoreda adreçat a públic adult, encara que també és idònia per a públic juvenil.

Finalment podeu triar el Recital Joan Margall o el Recital Dones en Veu Alta a càrrec deGemma Reguant.

 

A la sol·licitud haureu de triar una de les antologies (en funció de l'edat dels alumnes) o un dels tallers sobre La Plaça del Diamant, Bearn o la sala de les nines, Amiga Mercè o un dels recitals de Gemma Reguant, triar 3 dates orientatives per fer l'activitat (que hauran de ser del segon o tercer trimestre, és a dir, de gener a juny) i indicar la persona de contacte que es farà càrrec de l'activitat i que rebrà totes les notificacions relatives al programa. És important que empleneu tots els camps que contenen un asterisc vermell perquè són obligatoris, si els deixeu en blanc el programa no desarà la sol·licitud.

En aquesta guia trobareu com fer la sol·licitud pas a pas i resposta als dubtes més habituals sobre el programa.

Cal que tingeu en compte que:

L'acceptació de sol·licituds quedarà condicionada a la disponibilitat pressupostària d'aquest programa per a l'any 2017 i es notificarà durant el mes de desembre de 2016 a través del correu electrònic de la persona de contacte.

Els criteris d'acceptació de sol·licituds són:

- La memòria lliurada pel centre corresponent al curs anterior (en cas d'haver rebut un autor o lector)

- L'informe de política de centre en relació a la lectura (en cas de no haver participat mai abans al programa)

- L'equilibri territorial

- L'equilibri entre els autors i lectors que formen part del programa 

Des del centre us heu de fer càrrec de les despeses de desplaçament de l'auto o lector.

Heu de fer constar que aquesta és una activitat de la Institució de les Lletres Catalanes en tota la difusió que feu d'aquest programa a través de les xarxes.

Des de la ILC us recomanem la compra del llibre de lectura per tal d'incentivar que els alumnes construeixin una biblioteca personal.

Per a qualsevol dubte que tingueu a l'hora de fer la sol·licitud podeu adreçar-vos a Noemí Martinez ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. )

 

 

 


Llegit 10905 vegades Darrera modificació el Divendres, 16 setembre 2016 13:54

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar