header

Divendres, 24 octubre 2014 12:17

Lletres a les Aules: David Nel·lo a l'escola Pere de Tera de Badalona

Publicat per 

Crònica publicada al blog de l'escola Pere de Tera, de Badalona, el 24 de maig de 2014.

ENS VISITA EL DAVID NEL·LO

PeredTera badalonaEl dia 22 de maig vam tenir el gust de rebre a la nostra escola el David Nel·lo, autor del llibre Quadern d'agost, que hem llegit els alumnes de 6è.

Ha estat una xerrada molt interessant i amena. Ens ho hem passat molt bé i ha estat molt divertit escoltar-lo. Ens ha llegit el primer capítol del llibre La porta prohibida, també escrit per ell, que és de literatura fantàstica. Ens ha fet preguntes sobre qui explica les històries i ens ha parlat de la importància de l'entonació a l'hora de llegir en veu alta. S'ha de llegir com si fóssim actors, ens ha dit. I ell així ho feia.

Ens ha explicat que va començar a escriure llibres fa vint anys. Però que de petit, li va costat aprendre a llegir encara que després li va agradar molt. El va ajudar el fet que a casa seva no tenien televisió i tampoc ordinador (perquè llavors no n'hi havia) i les activitats en el seu temps lliure eren jugar amb el seu germà, llegir i dibuixar.

Del llibre que hem llegit tots, Quadern d'Agost, ens ha explicat que s'identifica amb la part del viatge a Paris, perquè ell hi va viure tres anys, i amb el fet que els pares del protagonista siguin músics com ell (toca la flauta travessera).

La llavor d'un llibre, ens va dir, sorgeix en el moment en què se t'acut la idea, i en el cas de Quadern d'agost la idea parteix del moment en què l'Edu (el protagonista) acaba 6è i pensa com seria l'institut.

S'ho passa molt bé escrivint llibres i ara, bàsicament, es dedica a l'escriptura. També tradueix llibres de l'italià i de l'anglès al català. Ha traduït els llibres de Gerónimo Stilton i el Diari de Greg. Té més de 30 llibres escrits i el proper es dirà El nen que no volia ser res.

El David ens ha felicitat pel nostre interès i atenció i nosaltres li agraïm molt que ens hagi dedicat una mica del seu temps. Ens fa il·lusió conèixer gent que ens fa passar bones estones amb la lectura!

DavidNdibuix

Llegit 3040 vegades Darrera modificació el Divendres, 24 octubre 2014 13:23

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar