header

Dimecres, 29 octubre 2014 11:39

Núria Esponellà al Centre de Formació d'Adults del Ripollès

Publicat per 
Crònica publicada al web del Centre de Formació d'Adults del Ripollès
 
El dimarts 11 de març a les 5 de la tarda, ens va visitar l'escriptora Núria Esponellà. 
 
Després d'una breu presentació ens va parlar de la seva obra, però sobretot es va centrar en la creació de la seva novel·la Una dona d'aigua, finalista del premi Prudenci Bertrana l'any 2012.  La Núria està treballant en una quatrilogia basada en els elements de la natura: el vent, l' aigua, el foc i la terra. Aquesta va començar amb la novel·la Rera els murs que representa la simbologia de la força del vent, en el desig d'un noi de fer-se lliure. Amb Una dona d'aigua continua amb l'element de l'aigua que simbolitza les emocions; és per això que va escollir les aigües vives de l'estany de Banyoles que es renoven constantment. 
 
una-dona-d-aigua650Ens va explicar molt bé el procés de gestació de l'obra, com neix la idea, com la situa en un temps històric i en un espai real. Com a escriptora es documenta molt bé sobre els personatges històrics i l'època on els contextualitza perquè valora molt que els fets es tractin rigorosament.  
 
Ens va portar una petita mostra dels "llençols" o esquemes del període històric, del que estava passant a Europa en aquell temps, i un guió amb la llista de capítols que necessita per confeccionar la novel·la. També hi apareix la biografia de cadascun dels personatges, com són, com pensen, com senten i com actuen. 
 
Ens va parlar de la seva trajectòria com a escriptora, professora i col·laboradora als mitjans de comunicació. 
 
L'experiència va ser molt enriquidora, vam conèixer millor la Núria com a persona, com a escriptora i com a comunicadora. 
 
Tothom va gaudir de la seva exposició propera i amena i va aconseguir despertar l'interés per llegir i conèixer millor la seva obra. Va transmetre la seva passió per l'escriptura, fins i tot a algú se li van despertar les ganes d'escriure!
 
Moltes gràcies Núria! T'esperem per la teva pròxima novel·la! 
Llegit 2693 vegades Darrera modificació el Dimecres, 29 octubre 2014 11:56

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar