header

Dimecres, 29 octubre 2014 11:58

Lletres a les Aules: Piti Español al CFA de Tàrrega

Publicat per 

Crònica publicada al blog de Montserrat Aloy, professora del Centre de Formació d'Adults de Tàrrega, el 5 de març de 2014

Ahir dimarts, 4 de març del 2014 , en el marc del Programa "Lletres a les Aules" que promou la Institució de Lletres Catalanes, vam tenir el goig de saber quina feina fa un guionista de teatre, televisió i cinema, encarnat en el cos i la ment del Piti Español. La seva conferència fou la cirereta d'un treball previ en què vam treballar alguns himnes relacionats amb el capítol 61 de la sèrie "Majoria Absoluta", de la qual en va ser guionista, i en Joaquim Oristrell el director. Aquest escriptor ha estat el creador, entre altres, de les sèries "Estació d'enllaç", "Majoria Absoluta", "La Lloll", i de les pel·lícules "Otros días vendrán" (premi Goya al millor guió original), "The Pelayos" i "La vida de nadie". Ha escrit obres de teatre i participat en llibres col·lectius, i actualment exerceix la docència a la UPF com a professor del Taller de Guió. 

Foren 90 minuts absolutament fascinants en què els meus alumnes es van fer a la idea de com treballa la ment d'un guionista, com organitza i es distribueix el temps, si algun actor li ha canviat el guió per "culpa" de ser tal com és físicament, i fins i tot què fa que ens emocionem mirant com en Robbie Williams canta "Mr. Bojangles".

Gràcies, Piti Español, per apropar-nos a la teva tasca, invisible per a molts, però absolutament necessària per a gaudir d'una bona sèrie/pel·lícula/obra de teatre que ens quedi gravada a la memòria. 

Llegit 3038 vegades Darrera modificació el Dijous, 30 octubre 2014 12:07

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar