header

Divendres, 31 octubre 2014 11:35

Lletres a les Aules: Estrella Ramon a la ZER El Sió

Publicat per 

L'Estrella Ramon va visitar la ZER El Sió dins del programa "Lletres a les Aules".

Les "ZER" són agrupacions d'escoles rurals que solen estar aïllades, tenen pocs alumnes i, moltes vegades, són unitàries, és a dir, tots els alumnes de l'escola treballen en una mateixa aula. 

La ZER El Sió està formada per l'escola  Butsènit de Montgai, l'escola Preixens, l'escola Les Ventoses de Preixens, i l'escola Puigverd d'Agramunt. El passat 17 de març tots plegats, professors i alumnes, es van trobar a Agramunt per rebre la visita de l'escriptora Estrella Ramon.

Tots els alumnes de la ZER havien llegit un llibre de l'Estrella segons la seva edat; La bruixeta fa bondat , La bugada del celRebigotis i Segrestat d'incògnit. Al web de la ZER hi trobareu els dossiers que els nens i nenes van treballar de cada un dels llibres (també les trobareu fent un clic sobre cada una de les cobertes), interessants enllaços amb vídeos de l'autora, etc.

la bruixetala bugada del celRebigotissegrestats

 

Aquí teniu la crònica que l'Estrella va fer d'aquella jornada:

He arribat a les 14.15. Hi havia tots els nens de la ZER amb tots els mestres, un ambient molt festiu. Una de les mestres, la Nunsi, ja m'esperava a l'entrada del poble.

De 14.30 a 15.40 he fet una sessió amb els alumnes de 8 a 12 anys. Després, de 15.40 a 16.30, una segona sessió amb els petits, els de 3 a 7 anys.

Tant els nens com els mestres estaven molt motivats i contents i les sessions han estat genials.

Encara m'he quedat mitja hora més per signar els llibres dels nens, els de l'escola, d'altres que han dut les mestres de les seves biblioteques personals. També he signat aquells treballs tan bonics que han fet els nens.

He sortit d’allí a les 17.00 amb un gran somrís i una bossa de torrons i xocolata d'Agramunt (¡¡nyam!!), detall de la ZER.

I aquí una mostra dels dossiers:

dossier la bruixetadossier la bugadadossier la bugada2dossier rebigotis

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Llegit 3908 vegades Darrera modificació el Dimecres, 05 novembre 2014 12:13

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar