header

Dilluns, 03 novembre 2014 12:40

Lletres a les Aules: Care Santos a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc

Publicat per 

Crònica publicada al web de l'Institut Martí l'Humà de Montblanc

Care Santos visita l’Institut Martí l’Humà

L’escriptora Care Santos ha protagonitzat una tertúlia literària amb l’alumnat de quart d’ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc a partir de la lectura de la seva novel·la L’anell de la Irina. La trobada, que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’institut el dimecres 26 de març, ha estat estructurada en dues parts.

En primer lloc, Santos ha exposat alguns aspectes relacionats amb la seva professió d’escriptora. En aquest sentit, ha remarcat la importància del treball regular, la conveniència de llegir, viure i encuriosir-se si es volen tenir històries per a explicar, i la necessitat ineludible de la correcció continuada d’allò que s’ha escrit en un moment determinat. “No n’hi ha prou d’escriure i deixar estar el que s’ha fet; cal revisar per millorar”, ha aconsellat.

En una segona part, i després de desvetllar quina havia estat la gènesi de L’anell de la Irina, l’alumnat ha tingut ocasió d’exposar els seus comentaris i formular qüestions sobre aquesta història emmarcada per la literatura russa.

martihuma montblanc opt

Care Santos, que ha estat recentment guardonada amb el Premi Ramon Llull per la novel·la Desig de xocolata, s’ha constituït com a una excel·lent escriptora tant de novel·la juvenil com per al públic adult. Així ho ha reconegut l’alumnat del Martí l’Humà que ha tingut ocasió de llegir alguna de les seves novel·les; “són històries pròximes, que enganxen.” A més, els nois i noies han manifestat que, per la manera d’expressar-se de la Care Santos durant la tertúlia i pel missatge encoratjador de les seves paraules cap als adolescents, la troben una persona assequible alhora que interessant.


En finalitzar la xerrada, Care Santos ha passat una estona amb alumnes que volien que els signés algun exemplar i, sobretot, s’ha dedicat a encoratjar personalment aquells i aquelles que ja han sentit néixer dins seu el plaer de l’escriptura. En finalitzar, dues alumnes de segon d’ESO li han fet una entrevista.

Moltes gràcies, Care!

Llegit 3258 vegades Darrera modificació el Dimecres, 05 novembre 2014 12:12

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar